Minden ami Sopron

2020. 07. 05. vasárnap

Sarolta, Emese

SOPRON
Borult
EURO
0

Panelkonyha

Padlizsánkrém

Reggelinek kicsit macerás, de uzsonnára, vacsorára tökéletes.

Hozzávalók: (4 személyre)

2 db közepes padlizsán
2 db paradicsom
2-3 evőkanál mustár

bors

A padlizsánokról távolítsuk el a szármaradványokat. A legegyszerűbb ha a két végét egy huszáros mozdulattal lecsapjuk. Ezután vágjuk félbe és magokat, valamint az azokat tartó szivacsos részt egy kiskanál segítségével távolítsuk el. A két fél padlizsánt rakjuk egy tepsibe és 150 fokon addig süssük míg teljesen puhák nem lesznek. Ez kb 15 percet jelent, de egy villa segítségével bármikor tudjuk ellenőrizni épp hol tartunk.

Míg a padlizsánok sülnek a paradicsomot vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a mustárral és a borssal. Mikor a padlizsánok megsültek, távolítsuk el a héjukat. Amíg forróak ez viszonylag könnyen megy, csak arra kell vigyázni, nehogy megégessük magunkat, de egy éles kés és egy villa életeket, de legalábbis hámsejteket menthet ilyenkor. A meghámozott padlizsánt vágjuk apró kockákra és adjuk hozzá a mustáros paradicsomos egyveleghez. Az egészet sózzuk meg ízlés szerint, majd egy villával alaposan keverjük össze a krémet. Ha valakinek nem szimpatikusak a nagyobb padlizsándarabok, nyugodtan essen neki villával, és nyomja őket szét.

IMG_1778

  • Rizses hús kicsit másképp

    Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

  • Camambert batyu

    Kicsit macerás, de tökéletes vacsora, ha az ember egy szendvicsnél kicsit többre vágyik. Hozzávalók: (2 személyre) – 2 camambert sajt, ha lehet 8 szögletű – 15 dkg bacon – 1 kis fej vöröshagyma – 1 paradicsom – 2 kisebb burgonya – olaj A tésztához: -15 dkg liszt -10 dkg vaj -1 tojás -1 teáskanál só – […]

  • Egy örök klasszikus a hétköznapokra - Almás pite

    Hogyan került elő ez az ősrégi recept? Rengeteg almánk volt otthon, és azon gondolkoztunk, hogyan tudnánk gyorsan és hatékonyan felhasználni anélkül, hogy egy darabot is ki kelljen dobni. Sikerült! Az almás pite tényleg az örök klasszikus sütemény. Gyors, olcsó, nem túl édes, és finom. Számtalan recept van rá, amiből mutatunk egy “spórolósabbat”. Hozzávalók: 6-8 db […]

  • Laktató és könnyű - rakott padlizsán

    Bár a böjti időszaknak hamarosan vége, mégis úgy gondoltuk, hogy ha már eddig nem böjtöltünk, ideje kicsit komolyabban venni a diétát, és elkezdtünk olyan ételek után keresgélni, amelyek valamennyire diétásak, kímélőek, mégis laktatóak. Az egyik kedvencünk a rakott / töltött padlizsán lett, aminek elkészítése szintén nem nagy ördöngösség. Nézzük is, mi kell hozzá (4 főre […]

  • Lencsekrém

    Az egész úgy kezdődött, hogy kicsit elméreteztük a társaság lencseevési kapacitását. Gondoltuk, ha már nem főzelék lett, valamit mégis kezdeni kell vele. Hozzávalók: 25 dkg lencse 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma (apró kockákra vágva) 1 fej fokhagyma 1 evőkanál mustár 1 evőkanál olivaolaj só bors A lencsét bő vízben beáztatjuk kb 3-4 órára. Mikor […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading