Minden ami Sopron

2020. 10. 30. péntek

Alfonz

SOPRON
Borult

Közélet

Óvodák újultak meg Sopronban

Hat soproni óvodában történtek felújítások.

ovi550px1

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és Magyarország Kormánya számára kiemelt fontossággal bír a családok támogatása, valamint annak biztosítása, hogy a gyermekek korszerű körülmények között nevelkedhessenek a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban. Ennek szellemében önkormányzati, állami és uniós támogatással került sor a soproni óvodák energetikai felújítására, elősegítve azok korszerű és hatékony működését.

A projekt megvalósítása hozzájárul a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítéséhez. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a projekt keretében gyermekellátási szolgáltatások fejlesztését valósította meg 307 M Ft összköltséggel, elsősorban energetikai korszerűsítés végrehajtásával. A projekt keretében igénybe vett támogatás összege: 304.254.076 Ft.

A projekt során összesen 837 db, 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhely került fejlesztésre, ill. az energetikai korszerűsítések eredményeképp csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása és az épületek üzemeltetési költségei, ezzel is hozzájárulva a környezetvédelmi adottságok javulásához.

A projekt 6 helyszínen valósult meg. Az István Bíró utcában található Hermann Alice Óvodában, a Soproni Horváth József utcai Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájában, illetve a Sopron Ady Endre utcai Bánfalvi Óvodában egy-egy épületrész teljes energetikai felújítása, homlokzati és hőszigetelés, nyílászáró csere és fűtéskorszerűsítés valósult meg, projektarányos akadálymentesítés mellett.

A nők munkaerő-piaci részvételének elősegítése érdekében, a kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító óvodákat, és így az általuk nyújtott szolgáltatások minőségét is jelentős mértékben javították. Három további óvodában, a Bánfalvi Óvoda Hársfa Sori, Jegenye Sori és Kőszegi Úti Tagóvodáiban kisebb fejlesztéseket hajtottak végre. Kültéri ivókutat és zuhanyzót létesítettek, eszközbeszerzéseket, vizesblokk felújítását és egyéb kisebb felújításokat hajtottak végre.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading