Minden ami Sopron

2019. 05. 24. péntek

Eszter

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Nem kímélte a Sopron Basket a Miskolcot sem

Már a félidőben 20 ponttal vezetett a Sopron a megerősödött Miskolc ellen – Jeca nélkül is.

Jó kezdéssel alapozta meg a győzelmet szombat este a Sopron Basket az újabb bajnoki fordulóban. Kis kihagyás után visszazárkózott a Miskolc, de az első negyedet így is 19-15-re nyerte a soproni csapat. A második tízpercben viszont nagyon rákapcsoltak a lányok, 31 dobott pontra csak 13 érkezett a vendégektől, egy nagyon higgadt soproni triplával zárult az első félidő (50-28).

Fordulás után sem enyhült a soproni játékosok figyelme, nem sokkal később már 30 ponttal vezettek a piros mezesekkel szemben, akik alig kerültek tiszta dobóhelyzetbe. Egész mérkőzésen sokat voltak pályán a Sopron Basket fiatal játékosai, a meccs végére viszont már csak ők álltak fel a Miskolc legjobbjai ellen. Ők így némileg csiszolták a játékukat, és szépítettek, de így is magabiztos, 79-62-es győzelmet ünnepelt a soproni publikum.

eredmeny_soprondvtk

A mérkőzés előtt bemutatták a Sopron Basket legújabb játékosát, Danielle Page-t. A legjobbkor érkezett, hiszen az egyik húzóember, Jelena Milovanovic kézközépcsont-törés miatt hetekre kidőlt.

Edzők értékelése:

Roberto Iniguez (Sopron Basket): Két dolog. Gratulálok vendégeinknek, hogy nem adták fel egy pillanatra sem! A másik. Nagyon mérges vagyok! 15 percet játszottunk csak ma. Az emberek fizetnek azért, hogy lássanak minket jól játszani 40 percen keresztül, és mi ma becsaptuk őket! Holnap ezért edzést vezényelek nekik, az sem érdekel, mennyire fontos mérkőzés vár ránk az Euroligában. Nem érdekel, kik vannak éppen a pályán, lehet hibázni, de koncentráció, energia, és megfelelő hozzáállás nélkül senkit nem akarok a pályán látni. Nem érdekel hány éves vagy, mutasd meg, mit tudsz a pályán, add a legjobbadat!

Stefan Svitek (DVTK Miskolc): Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok dobást elhibáztunk, ellenfelünk ugyanakkor rendre megtalálta a választ a zónánk ellen. Gratulálok a Sopronnak, látszik, hogy az Euroligában játszanak hétről hétre! A palánk alatt súlytalanok voltunk, de örülök, hogy az új amerikai kisemberünk jól szállt be a játékba, és annak is, hogy egy percig sem adtuk fel, és küzdöttünk a lefújásig. Biztos vagyok benne, hogy sikerül beépíteni a két új játékosunkat, és leszünk ennél jobbak is!

Következő mérkőzés:
január 17. Castors Braine – Sopron Basket | Euroliga

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading