Minden ami Sopron

2022. 10. 06. csütörtök

Renáta

SOPRON
Borult

Civil zóna

Nem csak kreatívok, de jószívűek is a soproni ITF-esek

Az ITF-es hallgatók úgy gondolták, hogy a szakmai gyakorlaton szerzett ismereteiket a jó ügy mellé állítják.

A Nyugat-magyarországi Egyetem (Soproni Egyetem) Simonyi Károly Karának ipari termék- és formatervező mérnök (ITF) szakos hallgatói idén azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy szabad idejükben, saját forrásaikat felhasználva megajándékozzanak egy olyan intézményt, amelyet „nem szokás” támogatni; ez a soproni Családok Átmeneti Otthona.

itf_sopron_charity_2016_03

A hallgatói élet fontos része, hogy a tanultakat a gyakorlatban is tudják alkalmazni. Az ITF-es hallgatók úgy gondolták, hogy a szakmai gyakorlaton szerzett ismereteiket a jó ügy mellé állítják. Az Otthon lakóit azért választották, mert egyre kevesebbet lehet hallani róluk, az intézményben folyó munkáról.

Idén már egyszer megörvendeztették a lakókat saját készítésű ajándékaikkal Mikulás napja alkalmából. A héten, szerdán (2016.12.21) 14 órától hallgatóink átadták a karácsonyi ajándékokat, adományokat az Otthon lakóinak. A leendő ipari termék- és formatervező mérnökök környezetbarát és anyagtakarékos játékokat készítettek: hintalovakat, lovagolható faparipát, kis tükröket és karácsonyi díszeket. Emellett felajánlásokból gyűjtöttek: babaruhákat, könyveket, társasjátékokat, memóriakártyákat, babaházat és bútorokat, építőkockákat. A meglepetéseket Kovács Judit szolgálatvezető vette át a lakók nevében.

A diákok remélik, hogy ez által szebbé varázsolhatták az otthonban élők ünnepét, és bíznak benne, hogy jövőre még többen fognak segíteni.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading