Minden ami Sopron

2020. 09. 22. kedd

Móric

SOPRON
Borult

Közélet

Munkálatok kezdődtek a Csengery út környékén

Hétfőn, július 6-án útfelújítási munka kezdődött a Csengery út vasúti felüljáró és a Kőszegi – Csengery úti körforgalom között.

csengerytereles

Az első héten mozgó forgalomterelés mellett a régi aszfaltot fogják felmarni és a szegélyeket fogják elbontani. Ezt követően az építési munkák idejére a Csengery úton csak egy sáv lesz használható, amit egyirányúsitanak a város irányába. A városból a kórház előtt a Győri úton lehet majd kijutni, a kifelé irányuló forgalmat arra terelik. Az útfelújítás második hetétől a Harka felől érkezők sem hajthatnak be a Kőszegi – Csengery úti körforgalomhoz, őket már a Kőszegi úti – Felsőbüki Nagy Pál utcai körforgalomnál a város felé terelik és egy kisebb kerülővel tudnak majd kijutni a városból. Minden kritikus ponton sárga alapú terelőtáblák mutatják a helyes irányt. A kivitelező kéri, hogy a terelőtáblák utasításait fokozott figyelemmel kövessék. A hétfőn kezdődő útfelújítás kapcsán megújul a Csengery út egy kritikus szakaszának az aszfaltburkolata, új szegélyeket fognak lerakni és a buszmegálló is a térkövezés helyett, egy teherbíróbb bazaltbeton burkolatot kap majd.

A város és a kivitelező a munkát a nyári szabadságok idejére ütemezte, hogy a forgalomban minél kisebb legyen a fennakadás, azonban torlódásokra így is számítani kell. A kivitelező igyekszik a felújítást mielőbb befejezni, de legkésőbb augusztus 31-én egy szebb, kényelmesebb útszakaszt fog visszaadni a közlekedőknek.

Térkép

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading