Minden ami Sopron

2020. 08. 13. csütörtök

Ipoly

SOPRON
Borult

Panelkonyha

Meleg szőlőleves

Javában dübörög még a szüret, így a Winelife borászatnak köszönhetően még mindig rengeteg szőlő áll rendelkezésünkre, amiből főzünk is rendesen.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg szőlő (vörös/fehér)
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál méz
1 csomag vaníliáscukor
10 szem szegfűszeg
1 teáskanál fahéj
1 dl főzőtejszín

A szőlőt alaposan megmossuk, leszemezzük, majd egy lábasba rakjuk. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd elkezdjük melegíteni. 3 percig forraljuk, majd a szőlőszemeket egy villával, vagy habverővel összeroppantjuk. Nem kell krémleves állagúra keverni, elég csak összetörni, hogy a levét és színanyagát kinyerjük.

További két percig forraljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, mézet, vaníliáscukrot, szegfűszeget és fahéjat. Lassú tűzön tovább főzzük kb 5 percig. Miután levettük a tűzről hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük és már tálalható is.

fotó (11)

  • Rizses hús kicsit másképp

    Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

  • Camambert batyu

    Kicsit macerás, de tökéletes vacsora, ha az ember egy szendvicsnél kicsit többre vágyik. Hozzávalók: (2 személyre) – 2 camambert sajt, ha lehet 8 szögletű – 15 dkg bacon – 1 kis fej vöröshagyma – 1 paradicsom – 2 kisebb burgonya – olaj A tésztához: -15 dkg liszt -10 dkg vaj -1 tojás -1 teáskanál só – […]

  • Egy örök klasszikus a hétköznapokra - Almás pite

    Hogyan került elő ez az ősrégi recept? Rengeteg almánk volt otthon, és azon gondolkoztunk, hogyan tudnánk gyorsan és hatékonyan felhasználni anélkül, hogy egy darabot is ki kelljen dobni. Sikerült! Az almás pite tényleg az örök klasszikus sütemény. Gyors, olcsó, nem túl édes, és finom. Számtalan recept van rá, amiből mutatunk egy “spórolósabbat”. Hozzávalók: 6-8 db […]

  • Laktató és könnyű - rakott padlizsán

    Bár a böjti időszaknak hamarosan vége, mégis úgy gondoltuk, hogy ha már eddig nem böjtöltünk, ideje kicsit komolyabban venni a diétát, és elkezdtünk olyan ételek után keresgélni, amelyek valamennyire diétásak, kímélőek, mégis laktatóak. Az egyik kedvencünk a rakott / töltött padlizsán lett, aminek elkészítése szintén nem nagy ördöngösség. Nézzük is, mi kell hozzá (4 főre […]

  • Lencsekrém

    Az egész úgy kezdődött, hogy kicsit elméreteztük a társaság lencseevési kapacitását. Gondoltuk, ha már nem főzelék lett, valamit mégis kezdeni kell vele. Hozzávalók: 25 dkg lencse 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma (apró kockákra vágva) 1 fej fokhagyma 1 evőkanál mustár 1 evőkanál olivaolaj só bors A lencsét bő vízben beáztatjuk kb 3-4 órára. Mikor […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading