Minden ami Sopron

2020. 07. 14. kedd

&Őrs

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Meglepő bravúrral indított a Sopron az Euroligában

A francia BLMA csapata “tétlenül” nézte végig a Sopron Basket játékát.

Nagy várakozás előzte meg a Sopron Basket idei első Euroliga mérkőzését, miután a nyáron több fronton is átalakult a csapat. Nem csak a tavalyi siker kulcsjátékosai távoztak a klubtól, de az edzői stáb is átalakult. Bár a szezon eleje biztató játékot hozott Gáspár Dávid vezetőedző tanítványaival, az első komoly szintfelmérő a francia BLMA csapata elleni Euroliga mérkőzés volt – ráadásul idegenben.

image (6)

Fotó: www.fiba.com

 

Magabiztos kezdéssel már 5 másodperc után 3 pontja volt a soproniaknak, és innentől folyamatosan tartotta is az előnyt a zöldmezes Sopron. Volt egy-egy villanása a hazaiaknak is, ám nem tudtak fordítani az erőviszonyokon. A soproni védekezés olyannyira működőképes volt, hogy a második tíz percben mindössze 8 pontot hoztak össze a hazai pályán játszó franciák. 25-39-es félidei állásra nem sokan számítottak.

Nagyobb energiával kezdték a folytatást a Montpellier játékosai, ám egy időkéréssel rendezte a sorokat Gáspár Dávid, és visszaállt a 15 pont környéki soproni előny. Az utolsó negyed elején még súrolta a 10 pontot a különbség, de ezt a lélektani határt már nem tudta átlépni az ellenfél. A bravúrosan játszó soproni csapatból Jelena Brooks és Aleksandra Crvendakic 16 pontot dobott, Határ Bernadett 14-ig jutott.

Vasárnap 15:45-kor Győrben is egy nehéz rangadóra kerül sor, majd jövő csütörtökön hazai pályán a Fenerbahce sztárjait fogadja a Sopron Basket.

 • Zúzd szét a valóságot!

   “A főnököm felidegesített.” “Egyest kaptam a suliban.” “Az öcsém megette a kedvenc sütimet.” Mindannyiunknak vannak néha olyan napjai mikor elszakad a cérna. Ilyenkor mit teszünk? Lecsúszik egy-két tábla csoki, összeveszünk azokkal akik nem is tehetnek a problémáinkról, vagy otthon széttörjük az összes tányérunk, vagy egy baseballütővel szétverjük a szobánkat.

 • Sopron Gokart - A száguldás élménye

  Motorzúgás és hangos berregések. Messziről is hallható száguldozás. Ha nem Forma1, akkor ez csak is a Sopron Gokart lehet. Sopronban, a Győri úti Lidl mellett található ez a remek szabadidős program!

 • Futásra fel!

  Az erdő csöndjét léptek zaja járta át. Ütemesen, összhangban egymással. A ropogó avar és a földön elszórt faágak felváltott reccsenése kissé felzavarta az állatokat, de búvóhelyükről tovább szemlélték az érkezőket. Az erdő énekesei bekapcsolódtak a szimfonikus halk zajforrásokba és elfogadták az új lények érkezését. Mint minden jólnevelt látogató, ők is a kijelölt úton haladtak, néhol […]

 • Soproni tekergő!

  Ugyan márciusban kitört a karantén és megállt az élet, a sport továbbra is engedélyezett volt. Így a következő videó leforgatása egyszerűbb volt és jóval kevesebb időt vett igénybe.

 • Keretet hirdetett a Sopron Basket

  Négy távozó, két érkező, és egy 16 éves tehetség a Soproni Darazsak Akadémiáról.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading