Minden ami Sopron

2020. 12. 03. csütörtök

Ferenc

SOPRON
Borult

Közélet

Kvízjátéktól a koncertekig

Kedden minden egy időben lesz, de a többi napon is lesz lehetőségünk kikapcsolódni.

programelvalaszto_aktualis

A 22. Quizzone kupával indul a hét Sopronban, már ami a programokat illeti. Hétfőn 19:30-kor várják a játékos kedvű csapatokat a Museum Caféban.

Kedden egy időpontban több helyen is érdekes programok kezdődnek. Utolsó előadásához érkezik a GYIK Rendezvényház előadássorozata, “A lélek nyelve a betegség“. A 17 órakor kezdődő ingyenes rendezvényen az időskorban jelentkező testi és lelki problémák közötti összefüggésről lesz szó. Szintén 17 órakor a Rejpál-házban Winkler András: Umleitung című német nyelvű verseskötetének bemutatója lesz. Ezzel egy időben a Városi Könyvtárban Schäffer Erzsébet előadására is beülhetünk. A Roth iskola kollégiumában is délután 5-kor kezdődik előadás, méghozzá Dr. Varga Mária: A kopár kert élete címmel.
Nincs vége a keddnek: 18 órakor a Horváth József AMI intézményben Házi Növendékhangversenyre kerül sor, melyre minden zenebarátot szívesen fogadnak. A GYIK Rajztermében is 6 órakor kezdődik Márkus Barbara előadása nőkről nőknek és férfiaknak, “Újratervezés az életedhez” címmel. A Ligneumban is 18 órakor kezdődik program: “Fejessel a labirintusba és az Égei-tengerbe“, az Üvöltés Kuckó Klubbal.

Bálint napján Nemzetközi Könyvajándék Napot tartanak egész nap a Városi Könyvtárban. Az Ágfalvi Fogadóban télbúcsúztató farsangi lakodalmasnak lehetünk részesei délután 3-tól. 18 órától premier előtt vetíti az Elit Mozi a Valami Amerika 3. részét. A Búgócsigában Játékos Randevún vehetünk részt 18 órától. A Soproni TIT nagytermében szerelmes dallamokat hallhatunk Sinatra-tól Walter Attila előadásában, 18:30-tól. Az estét zárhatjuk a Koffer Bárban, ahol DJ Jokó pörgeti majd a zenét.

Csütörtökön Babafarsangot tartanak a Hetedhét Játszóházban már reggel 9-től. 18 órakor a Tálentum nevű program vendége lesz Petrencésrúd, avagy Gál Balázs egyetemi hallgató a Ligneumban. A Fő térnél található Kolostorklubban Sallai Tamás és Éva tart előadást egy gyertyafényes vacsora mellett, 18 órától.

Pénteken kezdetét veszi a Novomatic Arénában az I. U14-es Nemzetközi Kosárlabda Torna, melyre bármikor benézhet, aki épp kikapcsolódna. 17 órától Álomszárnyon – Zsubrits Zsolt könyvbemutatójára kerül sor a Ligneumban. A GYIK Rendezvényházban 6 órától télűző jóga és bodyART óra veszi kezdetét. A hétvége indításához pedig segít a Hangár Tankcsapda koncerttel, a Búgócsiga Mongooz and the Magnet koncerttel, valamint a Gázfröccs Daniel M. DJ szettjével.

programelvalaszto_kiallitas

 

Sólyom Miklós MMA-, és Európa-díjas építész grafikáit csodálhatjuk meg “Az építészet költészete” címmel február 16-ig a Liszt-központban.

Sokszínű Bánfalva címmel nyílt meg Grabner József festménykiállítása a Bánfalvi fiókkönyvtárban (Bánfalvi út 180.). A tárlat nyitvatartási időben egészen február 25-ig látogatható.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading