Minden ami Sopron

2019. 12. 05. csütörtök

Vilma

SOPRON
Borult
EURO
0

Blog

Krumplistészta pirított májjal

Személy szerint nekem az egyik kedvencem. A világ legegyszerűbb étele, amire sok magyar ételhez hasonlóan semmiféle idegen nyelvre le nem fordítható.

Hozzávalók 4 személyre:

– 0,5 kg tészta (fodros nagykocka)
– 0,5 kg burgonya
– 0,5 kg máj
– 2 fej hagyma
– pirospaprika
– só
– bors
– olaj

Elkészítési idő: 40 perc

Nem egy pokolkonyhája, de azért ennél az egyszerű ételnél is több dolgot kell egyszerre csinálni, mondjuk nem egy kapkodós tempóban. A tésztának tegyük fel forrni a sós vizet. Amíg a víz felforr hámozzuk meg a krumplit, a hagymát, mossuk meg a májat. Ha forr a víz tegyük fel a tésztát főni. Általában zacskó oldalán ott van az elkészítési idő, de nyilván, aki ropogósan szereti, let’s go.

imageVágjuk minél apróbbra a krumplit és a hagymát. A krumplit sós vízben tegyük fel főni és főzzük addig, mikor már olyan puha, hogy a villa hegyét beszúrva széttörik. Mikor ez bekövetkezett, az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon, mikor már üveges lesz adjunk hozzá kb 4-5 kiskanál paprikát és vegyük le a tűzről. A főtt burgonyát villával, vagy habverővel törjük apróra, majd öntsük rá a paprikás hagymát és alaposan keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk egy nagyobb lábasban öntsük hozzá a tésztát és keverjük össze. Ehhez aláfestésként lehet egy ütősebb Iron Maiden számot választani, de azért arra ügyeljünk, hogy a tésztát ne aprítsuk annyira fel. Az így elkészült ételt ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.

A májat sózzuk, borsozzuk, majd picit állni hagyjuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat majd hirtelen süssük ki a májat. Itt nem arra gondolok, hogy gyors mozdulatokkal, hadonászva dolgozzunk, hanem arra, hogy forró olajban, végig intenzív hőmérséklet mellett rövid idő alatt pirítsuk pirosra a májat.

  • Élet a burger után- Festivalfood körkép

    Itt a VOLT. Kétségkívül Sopron legjobban várt eseménye, ahol a zenei programok mellett, után, közben és helyett természetesen az embernek lehetősége van bepillantást nyerni a fesztivál kaják folyamatos evolúciójának éppen aktuális stációjába.  Ezzel a kis iránytűvel segítünk eligazodni az ízek és illatok tengerében. Ahogy a zenében is, úgy az fesztiválon kapható ételeknél is az egyik […]

  • Nem kell félni az érettségitől

    Mondták nekem mindig a nálam idősebbek, de hiába, mert féltem tőle. Most már pár éve én is átéltem, és azt mondom: nem kell félni az érettségitől.

  • Duna Döner

    Hirtelen ötlet volt. Épp a szombati bevásárlás-kocsimosás rituálét végeztük, mikor gyomrunk és a Lackner Kristóf utcai óra jelezte, hogy bizony már fél kettő van. Korábban már hallottunk, olvastunk róla, hogy nyílt egy új kebabos Sopronban, gondoltuk kipróbáljuk. Pláne, hogy elvileg közel is voltunk. Mobiltelefonos segítséget kértünk, ám elsőre így sem sikerült megtalálnunk. Ez nyilván a […]

  • Rizses hús kicsit másképp

    Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

  • A tél szépségei

    Azt mondják, mindenki azt az évszakot szereti, amelyikben született. Januári vagyok, utálom a telet…

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading