Minden ami Sopron

2020. 10. 30. péntek

Alfonz

SOPRON
Borult

Kultúra

Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

kötelező

 

A Liszt terembe a szombathelyi Kötélugró Klub fiatal versenyzői érkeznek. Ők több világbajnokságon is sikerrel szerepeltek már, és többféle egyéni és csoportos rekordot tartanak. Ezen a délutánon kétszer is bemutatóznak (16:oo és 17:3o órai kezdettel), és aki szeretné, ki is próbálhatja ezt a sportot, művészetet, akrobatikát… ki meddig jut!

 

A Petőfi teremben egy különleges zenei csemege várja a közönséget: egy szemnek és fülnek egyaránt izgalmas koncertre invitál ugyanis a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kicsiket és nagyokat fél 5-ös kezdéssel. A zeneszámok közben és azok alatt a soproni Dia Légtánc Stúdió táncosai lebegnek a közönség  felett. A zenészek és a táncosok sem csináltak még ilyet, igazi kuriózum lesz tehát a hangverseny. A légtornászok nem egyszerűen „kötéltáncolnak”, hanem színes selyem szalagokkal, hurkokkal és karikával zsonglőrködnek a magasban – egy 6 méteres akrobata állvány segítségével. Nem pusztán „köteleségből” – a soproni zeneiskola legtehetségesebb fuvolistái is szólóznak ezen a délutánon a zenekar előtt – nem csak a „kötelező” zeneirodalomból válogatva össze a műsort.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading