Minden ami Sopron

2019. 08. 21. szerda

Sámuel

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

KÓTA és Artisjus-Díj a soproni Kórus Spontánusz karnagyának

A soproni Kórus Spontánusz karnagyának munkáját az elmúlt időszakban két jelentős elismeréssel is díjazták Budapesten, új koncert is közeleg.

Kocsis-Holper Zoltán még tavaly decemberben részesült az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Egyesületnek a magyar zeneművészeti alkotótevékenység elismerésére és ösztönzésére alapított díjában. Ezzel az elismeréssel azon zenepedagógusokat és előadóművészeket tüntetik ki, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabok megszólaltatását és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez eljuttassák ezen műveket. A díjazottak teljes listája itt és itt olvasható.

 khz_kota_dij_1

Idén januárban újabb megtiszteltetés érte karnagyunkat, a Magyar Kultúra Napján átvehette a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) szakmai díját is. A szervezet minden évben a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet legkiválóbb képviselőit díjazza tizenkét kategóriában, amelyek közül karnagy kategóriában ismerték el karvezetőnk munkáját. A díjazottak teljes listája itt olvasható.

Mindeközben szorgosan folyik a munka a Kórus Spontánusz műhelyében: január utolsó hétvégéjén 2 napon keresztül zajlottak a próbák soproni középiskolás diákok részvételével, hogy felkészüljünk következő nagy koncertünkre. Izgatottan várjuk március első vasárnapját, hisz a Világjáró kórusbérlet második állomásán a Spontánusz ezúttal a Strokes Ütőegyüttessel, valamint a Széchenyi Gimnázium, a HJAMI, a Roth-Eötvös dalárda és az Orsolya Gimnázium kórusaival együtt lép színpadra. A műsoron dallamos afrikai kórusművek, és ritmusos karibi dalok szerepelnek.

A Farsangi Funk című koncert a GYIK Rendezvényházban kerül megrendezésre 2019. március 3-án, vasárnap 15 órai kezdettel. Jegyek 2.900 és 1.900 Ft-os áron már kaphatóak elővételben a Cédrus Könyvkereskedésben és a GYIK Rendezvényházban.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading