Minden ami Sopron

2021. 02. 28. vasárnap

Elemér

SOPRON
Borult

Sport

Kosárlabda: bővült az SKC kerete, szűkült a Sopron Basket

Újabb légióst igazolt a Sopron KC az új évadra, miközben közös megegyezéssel vált meg a Sopron Basket amerikai centerétől.

Brynton Lemar személyében újabb légióst igazolt le a Sopron KC férfi kosárlabda csapat. A 23 éves, 193 centi magas és 88 kilós hátvéd Európában eddig a Francia másodosztályban játszott, ahol a szezon második felében  14,1 pontot, 3,8 lepattanót, 1,7 gólpasszt és 1,3 labdaszerzést átlagolt – adta hírül a klub weboldala.

Sabáli Balázs, a csapat vezetőedzője elmondta, a klub a kettes poszton szereplő több külföldi kosarasnak is tett ajánlatot, de akadtak, amelyeket visszautasítottak. Lemarral sikerült megegyezni, leigazolásánál fontos szempont volt, hogy két poszton, hátvéd és irányító pozícióban egyaránt bevethető. További információ ide kattintva.

sopronikosarak

 

A tavalyi szezont az Euroliga ezüstérmével és a bajnoki aranyéremmel záró Sopron Basket női kosárlabda csapat viszont kényszerű lépést jelentett be szerda este. A már pár hetet Sopronban töltő Alaina Coates az Euroliga negyeddöntője közben édesapja halála miatt hazautazott, ám a tervek szerint az idei szezont már a felkészüléstől a csapattal kezdte volna. A klub a játékost az utolsó WNBA mérkőzése után 10 nappal már szerette volna a soproni csapatnál fogadni, ám Alaina nem akceptálta ezt a kérést. Bár lehetősége lett volna október 1-én megérkezni, a klub úgy döntött, nem köt kompromisszumot ez ügyben, így közös megegyezéssel szerződést bontottak.

A Sopron Basket tájékoztatása szerint a center megfelelő pótlásán már nagy erőkkel dolgoznak, de kedvezőtlenebb a piaci helyzet, mint egy hónapja. Minden részlet ide kattintva érhető el.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading