Minden ami Sopron

2020. 04. 05. vasárnap

Vince

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Kosárhírek

Egyik soproni kosárcsapatnál sem zökkenőmentes a felkészülés. A hölgyeknél sok a kieső, a férfiaknál csak most tudják elkezdeni a munka javát.

A tavalyi Euroliga-ezüstérmes Sopron Basket női kosárlabda csapat augusztus közepén vetette bele magát a felkészülésbe, azóta szerdán már lejátszottak egy felkészülési mérkőzést a szlovák élcsapat Piestanske Cajky ellen. Szeptember 1-én már a megyei trónkövetelő, a CMB Cargo UNI Győr látogat Sopronba a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzésre, 18 órakor kezdődik ez a megmérettetés. Jövő szerdán Győrben jön a “visszavágó”, majd pénteken a szlovák klub is viszonozza a vendéglátást. Szeptember végén pedig a tavaly emlékezetesen megnyert jekatyerinburgi torna vár a soproni csapatra, ami már tényleg Euroliga szintű mérkőzéseket hoz majd.

A nyár közepén a csapat egyik motorja, Jelena Milovanovic szerződése szüneteltetését kérte, a minap pedig az is kiderült, hogy gyermeket vár a Sopronban méltán népszerű erőcsatár. Az ő pótlására Prágából Amanda Zahuit igazolta le a klub, ám a felkészülés alatt újabb nehézségek adódtak: a csapat amerikai centerével, Alaina Coates-al közös megegyezéssel bontott szerződést a klub, ezen a héten pedig az is kiderült, hogy Tina Jovanovic mindkét bokáját műteni kell egy nyáron kiújult sérülése miatt. Így tehát két meghatározó játékos is kiesett a keretből, mindez néhány héttel a bajnoki rajt előtt.

sopronikosarak

 

A férfiaknál több változás is történt nyáron. A tavalyi szezon finoman szólva sem sikerült jól, hiszen csak a play-out során sikerült megtartani az NB1-es tagságot. A keretben tehát több változás is történt, négy új légióst igazolt a klub: Angelo Warner, Welsey Gordon, Alan Wiggins és Brynton Lemar személyében. A magyar magban is cseréltek, Supola Zoltán és Farkas Attila érkezett Sopronba. Kiderült a felkészülési mérkőzések menetrendje is: szeptember 8-án Oberwartban játszik az SKC, majd 11-én Komárnoban, 12-én pedig a Falco otthonában egy zárt kapus meccs vár a srácokra. Ezután 18-án a Komárno érkezik Sopronba, 19-én a Falco is itt játszik, végül 22-én a Körmend ellen játssza a csapat a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzést.

Sabáli Balázs vezetőedző a BB1.hu szaklapnak adott interjújában beszélt arról, hogy nem rózsás a helyzetük. Élő Bálint térdét újra műteni kellett, Farkas Attila pedig “nincs olyan állapotban, hogy részt tudjon venni a csapat edzésein.” A hiányzók miatt igazán 5-5 elleni játékkal még nem edzett a Sopron KC, de Sabáli kiemelte: a jelen lévők mind maximálisan odateszik magukat a felkészülés alatt. Noha egyelőre nem érzi túl jónak a helyzetet a vezetőedző, bízik benne, hogy idén sikerül feledtetni a tavalyi rossz szezont.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading