Minden ami Sopron

2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig

SOPRON
Borult

Sport

Kispályás foci, jó hangulatban

16 csapat versengett az ország különböző szegletéből a hagyományos soproni kispályás foci tornán.

Fotó: Tóth Zsombor

Fotó: Tóth Zsombor

Harmincharmadik alkalommal rendezte meg a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és Sopron MJV Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoportja a hagyományos augusztus végi kispályás labdarúgó tornáját.

Az idei évben 16 csapat vett részt a küzdelmekben, amelyek az ország számos pontjáról érkeztek. A tornán a résztvevők 4 db négycsapatos csoportba lettek beosztva, majd a csoportok első két helyezettje jutott tovább a Patent Kupáért való küzdelembe, míg a kieső csapatok a vigaszágon, a Kékfrankos Kupáért harcolhattak.

Fotó: Tóth Zsombor

Fotó: Tóth Zsombor

A mérkőzések sok izgalmat és gólt tartogattak a kieséses szakaszban, számos alkalommal csak hetesrúgásokkal tudták eldönteni a továbbjutást. A Patent Kupát végül a budapesti Szemérem Ajax nyerte, akik a döntőben kiélezett mérkőzésen múlták felül a soproni Sportiszoda csapatát.

A bronzmérkőzésen a székesfehérvári La Coruna büntetőkkel győzött a soproni Aramis Maradék csapata ellen.

Fotó: Tóth Zsombor

Fotó: Tóth Zsombor

A Kékfrankos Kupát idén a budapesti Partizán Beokád csapata hódította el, a tornán előszőr résztvevő tatabányai Próbajáték csapatát legyőzve a döntőben. A harmadik helyen a címvédő budapesti Hegyvidék SE csapata végzett.

A gólkirályi trófea 2020-ban Bódog Csabához (Szemérem Ajax) került, a legjobb kapus pedig Gál Szabolcs (La Coruna) lett.

Fotók: Tóth Zsombor • Európai sporthét rendezvények

  A Shotokan Tigrisek SE szervezésében megmozgathatjuk magunkat az elkövetkező időszakban is. Szeptember 25-én szombaton a 8. Három a Károly terepfutó verseny a Kalandpark parkolójából indul. A 10 kilométeres egyéni és váltó, 21 kilométeres egyéni és 2.7 kilométeres gyerekfutam mellett idén a Magyar Kutyás Akadályfutás Sport Egyesülettel közös szervezésben 6 kilométeres kutyás futás versenyszám is lesz. […]

 • Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

  Városunkból a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei: Sáli Barnabás fallabdázó és Szabó Szebasztián íjász.

 • Éremeső a szinkronúszóknál

  8 éremmel tértek haza a soproni szinkronúszók a nemzetközi versenyről.

 • 100 év, 100 km

  Idén 100 éve, hogy Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött.

 • Soproni harmadik hely a szinronúszó OB-n

  Sikeresen mutatkoztak be a SYNCHRO SOPRON SE versenyzői az év első szövetségi versenyén.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading