Minden ami Sopron

2020. 05. 30. szombat

Zsanett, Janka

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Kezdődik a Tízforrás Fesztivál

Péntektől tíz napig felpezsdül az élet a Fertő-tájon, középpontban ezúttal is Hegykő lesz.

tízforrás

Koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák – ez mind a Tízforrás Fesztivál része. Idén július 12-én nyitja meg kapuit a tíznapos rendezvénysorozat, melynek központja már hagyományosan a hegykői szabadtéri színpad lesz. Itt lép fel a 15 éves jubileumát ünneplő Anna and the Barbies, Snétberger Ferenc SoLáTi Music, Pál István Szalonna és Bandája, Malek Andi Soulistic, Balázs Elemér Group, Hobo, Csáki András, Szabó Balázs Bandája, Szarka Tamás & Ghymes, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Szent Efrém Férfikar valamint Lovasi András.

Különböző túrák is várják a nagyérdeműt: lovaskocsikázhatunk a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, mehetünk szervezett madárlesre, éjszakai túrára, kenutúrára, kerékpártúrára, vagy épp szolár hajóval nézhetünk be a nádasok vadvilágába.

tizforras_plakat_2019

Kiállításokban sem lesz hiány: Hegykőn Pál Csaba grafikus és festőművész kiállítását láthatjuk, Nagycenken Kecskés Zoltán fotókiállítása vár minket, Fertőhomokon a Hegykői Művésztelep alkotásait csodálhatjuk meg, Hidegségen Herbert N. Lahmer képzőművészeti tárlata fogadja a látogatókat, de a fesztivál látogatói ingyenesen mehetnek be a fertődi és a nagycenki kastélyba is.

A rendezvényhez kapcsolódik Nagycenken a XVI. Hársfa Fesztivál, Hidegségen a Nagylózsi Kumm Társulat előadása, Fertőhomokon a kézműves foglalkozások, valamint a hegykői Fenc-házban a Kertmozik.

Részletes menetrend és jegyvásárlási lehetőség a fesztivál hivatalos oldalán található. A koncertekre külön-külön is vásárolható jegy, de tíznapos bérlet is kapható.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading