Minden ami Sopron

2023. 09. 24. vasárnap

Gellért

SOPRON
Borult

Civil zóna

Jótékonysági vásár Sopronban

A turizás már életforma is egyben – És ha ezzel most támogathat is valakit?

 

A héten elindultunk turkálni egyet a városban annak reményében, hogy hátha sikerül nem túl nagy anyagi áldozatok árán feldobni a tavaszi kollekciót.

Ahogy országszerte megfigyelhető trend alakult ki a turkálók megjelenésével kapcsolatban, úgy Sopronban is egyre inkább meg lehetett figyelni ezeknek a butikoknak a terjedését. A használt ruha valljuk be, jó üzlet mindenkinek: úgy tudjuk ruhatárunkat bővíteni, hogy közben a pénztárcánkat is megkíméljük a sokszor indokolatlanul drága boltok kínálatától.

Ráadásul, ha Ön is a “jó vétel” és a kincskeresés megszállottjai közé tartozik, biztosan egyetért abban, hogy havonta egyszer kis költés mindig belefér, ráadásul egy igazán jó darab megtalálása hihetetlen sikerélmény is egyben.

second

És mit szól hozzá, ha a vásárlás nemcsak személyes élménnyé válik, nemcsak a mi javunkat szolgálja, hanem másét is? Bizony, jól hallotta!

Van Sopronban egy hely, ahol a vásárlásával egyidejűleg jótékonykodik is. Ez a hely nem más, mint a Jótékonysági Bazár!

Nem hallott róla? Pedig már 2012. július 18. óta működik.

Hol? A Kristály Üzletházban, a földszinten.

Mi is található itt pontosan? A Bazárban használt, de jó állapotban lévő ruhaneműt, játékokat, konyhai eszközöket, kisbútorokat vásárolhatunk. Az adományozott összegből, az Alternatívák Alapítvány céljait, a szociálisan, illetve egészségügyileg hátrányos helyzetben lévő családok, illetve fiatalok életfeltételeinek javítását támogathatjuk.

Az Alapítvány egy Ágfalván bejegyzett nonprofit szervezet, melyet 1994-ben alapítottak azzal a céllal, hogy a közjó érdekében felkaroljon minden olyan pozitív kezdeményezést (elsősorban Sopronban és környékén, de azon kívül is), amely a kultúra, vallás, művészet, oktatás, tudomány, gazdaság, szociális segítségnyújtás és a közgondolkodás alakításának területein előremutató, alternatív megoldásokat keres az emberi közösség problémáira.

És az, aki a Jótékonysági Bazárt szervezi, a MiNők baráti társaság 2011 óta. Ekkor találkozott néhány barátnő, összeültek egy asztal köré teázás és sütizés közben, hogy megosszon egymással néhány receptet, majd jött néhány alkotni való ötlet. Majd egyik ötlet követte a másikat. Kezdetben játszóházakat tartottak, majd egyre jobban kinőtték magukat. Közben hallottak olyan külföldi Jótékonysági BoltokrólCharity Shop, ami segít a rászorulókon. Ez megtetszett nekik és ezt szerették volna megvalósítani itthon is. Ez 2012-ben sikerült is és azóta működnek folyamatosan.

A jótékonysági bazárban ugyanúgy kaphatóak az aktuális szezonnak / évszaknak megfelelő ruházatok, most például farsangi jelmezek is, mint bármilyen más üzletben.

shop

Mennyibe kerülnek a ruhák? A rendszer kvázi becsületkassza alapon működik. Van egy minimális alacsony összeg, amit a ruhákért fizetni kell, de ez még a turkálóknál is jobban megéri! Mivel a Bazár hivatalosan nem folytat kereskedelmi tevékenységet. Az adományozott összegből, az Alternatívák Alapítvány céljait, a szociálisan, illetve egészségügyileg hátrányos helyzetben lévő gyermekek, illetve fiatalok életfeltételeinek javítását támogatják.

Nézze meg!

A bazár minden héten, szerdán, 9-től 17 óráig, és szombaton, 9-től 12 óráig várja az érdeklődőket.

Bővebb információ: 06 – 30-64 08 699

Online elérhetőség itt.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading