Minden ami Sopron

2022. 01. 28. péntek

Károly,

SOPRON
Borult

Közélet

Jereván lakótelep: Szabadtéri lámpáskiállítás Szent Márton ünnepén

Az ovisok Szent Márton-napi felvonulásának hagyományát idén az általuk készített lámpások szabadtéri kiállításával vitték tovább.

lampas1 (Large)

A Jereván lakótelepen idén ugyan nem tartott a Trefort téri Óvoda és a Jereváni Kék Óvoda Szent Márton-napi lámpás felvonulást a köztéren, de az ünnepről, a hagyomány folytatásáról a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat gondoskodott: a két óvoda idei Szent Márton-napi lámpásaiból rendezett szabadtéri kiállítást.

lampas3 (Large)

- A Jereván településrész közösségeire jellemző összefogás, együttgondolkodás eredményeképpen lett ismét szép, tartalmas ünnepe a településrésznek – mondta Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke, az esemény szervezője. Az óvodák örömmel készítették és adták csodaszép lámpásaikat, hogy másoknak is örömet szerezzenek, a Lővéri Nyugdíjas Klub műsorral, jelmezekkel, Márton-napi díszletekkel készült hetekig a kiállításra – tette hozzá.

lampas2 (Large)

Így idén is bevilágította Szent Márton-nap fénye a Jereván lakótelepet, miközben a Fajkusz Banda muzsikája mellé egy kis libazsíros-tepertős kóstoló is jutott az ünnepen.

Szent Márton-ünnepének üzenete a mai világ számára a lámpásokban keresendő. Az ő jószívűségére, önzetlenségére, emberi nagyságára emlékeztet a lámpások fénye, olyan egyetemes értékre, amire nekünk ma is törekedni kell – mondta megnyitójában Németh István, a Szent Imre templom plébánosa.

Fotó: MD

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading