Minden ami Sopron

2020. 11. 23. hétfő

Kelemen

SOPRON
Borult

Közélet

Így tölthetjük el időnket február első napjaiban

Zsúfolt programkínálat következik.

programelvalaszto_aktualis

Még szerdáig tart az Elit mozi Mozimaratonja, ahol 950 ft-ért filmezhetünk. Hétfőn este a szezon 21. Quizzone fordulójára is sor kerül a Museum Caféban, 19:30-tól.

Kedden délelőtt általános alsós diákoknak indul egy programsorozat, Zene*Vár címmel, ahol különböző hangszerekkel ismerkednek majd meg a fiatalok. Kedden és csütörtökön a húros hangszerek kerülnek terítékre a Liszt-központban. Délután 17 órától a városi könyvtár ad otthont Petrik Adrien író-olvasó találkozójának. Az írónővel Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára beszélget.

Szerdán 15 órától a Pedagógusok Művelődési Házában Mühl Nándorné ismerteti meg az érdeklődőket különböző teakeverékekkel, a belépés ingyenes. Ugyanitt 17 órától Zambó Júlia is előadást tart majd, a régészet színfalak mögötti világáról. 18:30-tól pedig előítéleteinkről Kadlecsik Zoltánt hallgathatjuk meg. Szintén 17 órakor a Ligneumban Prof. dr. Fábian Attila egyetemi oktató lesz a Professzor Plusz Programsorozat vendége. A komolyzene szeretőit a Koraesti Hangversenybérlet következő előadása várja majd 18 órától: Lendületben, Offenbach, Saint-Säens és Gounod.
Este 8 órakor az Elit mozi premier előtt tűzi műsorra A szabadság ötven árnyalata című filmet. A táncoslábúakat pedig latin party várja a Búgócsigában este 9-től.

Csütörtökön begubózós, téli estét tart a Búgócsiga, ahol forrócsoki társaságában a Charlie és a csokigyár című filmet vetítik majd 18 órától. Ezzel egy időben a zeneiskola versenyre készülő növendékei tartanak hangversenyt a Szélmalom utcában. Hahner Péter tanszékvezető a Hotel Sopronban tart előadást “Forradalomról és más efféle emberi lomról” 18 órától. “Fergeteges – A királylány, a gróf és a cigánylány” címmel lép fel Fertődön az Esterházy-kastélyban az ExperiDance 18:30-tól, ám erre már minden jegyet eladtak. 19 órától viszont a Taste Vino hagyományos kóstolójára kerül sor, ahol a Furminté lesz a főszerep. Este 8-tól pedig a Hunyadi utcai Pince Klub tartja meg második Farsangi bálját.

Aki csütörtökön lemarad a Furmint kóstolóról, pénteken a Torna utcai Kakasbonbonban bepótolhatja 18 órától. A Solo étterem ezen a napon a Szerelmesek bálját tartja 19 órától. Henrik Ibsen drámáját is megnézhetjük 19 órától a Liszt-központban: “Ha mi holtak feltámadunk“. A Várkerületen található Natura Vinotéka is készül a péntekre, szintén 19 órától olyan európai szőlőfajtákkal ismerkedhetünk meg, amik megváltoztatták az Embert (jegyeket legkésőbb február 8-án lehet a helyszínen megvásárolni). Este a Soproni Petőfi Színház színpadán Feke Pál koncertezik “Csak Rock’n’Roll” című előadásával, 19 órától. A Mária-szobor melletti Koffer bárban pedig Dj Jokó zenei aláfestésével farsangozhatunk. A Búgócsigában Fatal Error és Sorbonne Sexual akusztikus koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat fél 10-től.

programelvalaszto_kiallitas

 

Sólyom Miklós MMA-, és Európa-díjas építész grafikáit csodálhatjuk meg “Az építészet költészete” címmel február 16-ig a Liszt-központban.

Sokszínű Bánfalva címmel nyílt meg Grabner József festménykiállítása a Bánfalvi fiókkönyvtárban (Bánfalvi út 180.). A tárlat nyitvatartási időben egészen február 25-ig látogatható.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading