Minden ami Sopron

2022. 10. 01. szombat

Malvin

SOPRON
Borult

Civil zóna

Hétfőn kezdődött a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa, ahol soproni állami gondozásban lévő gyermekek is indulnak

Hétfőn kezdődött a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa, melynek keretében 13 ország állami gondozásban élő gyermekei futballoznak Kecskeméten – tájékoztatott az MTI.

A nemzetközi kupát ötödik alkalommal rendezik meg Kecskeméten. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), valamint az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közös szervezésének célja, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok számára “megnyíljon egy jövőbe mutató életútmodell és a sporton keresztül elérhessék álmaikat”.

Az I-es korcsoportban a magyar színeket Somogyvár képviseli, ellenfele egy-egy dán, német, cseh és ukrán együttes lesz. A II-es korcsoportban Miskolc, Dunavecse, Kecskemét, Komádi és Sopron csapata is pályára lép lengyel, szlovák, román, szerb, horvát, bosnyák, bolgár és macedón riválisokkal szemben.

Az Európa Kupát hétfőn 20.30-kor Nyilasi Tibor egykori 70-szeres válogatott labdarúgó nyitotta meg a Műkerti Sportcentrumban.

Az eseményt többek között az európai szövetség (UEFA), az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a kecskeméti önkormányzat is támogatja.

Grassroots Európa Kupa

Komádi Gyermekotthon játékosai korábbi évekről

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading