Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Helyi Érték Díjat nyert a Képtelen történet című játékfilm

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének találkozóján adták át a díjat Szombathelyen, melynek producere Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója.

A 76 televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete Szombathelyen tartja hagyományos tavaszi találkozóját. A tanácskozás keretében a szervezet Helyi Érték Díj pályázatának eredményét csütörtökön hirdették ki. Idén híradós műsorszám, tematikus műsorszám, illetve a dokumentumfilm, természetfilm, egész estés film kategóriákban versenyeztek a helyi televíziós műhelyek.honlap_pataki

A zsűri a legjobb egész estés filmnek járó díjat a Pápa Városi  Televíziónak adta át a Képtelen történet című alkotásért. A Holokauszt Emlékévhez csatlakozva a játékfilmet tavaly forgatták Pápán, Sopronban és környékén, valamint Budapesten.Hámori András ötlete alapján Németh Ervin és Németh Anna írta meg a forgatókönyvet.

A Forrás Kulturális Alapítvány, a Pápa Városi Televízió és a Soproni Petőfi Színház közös produkciója pályázati forrásból, a Miniszterelnöki Hivatal Civil Alapjának 8 millió forintos támogatásával valósulhatott meg. A nézők Sopronban, Pápán is megtekinthették már a filmet, amelyet oktatási segédanyaggal együtt minden magyar általános és középiskola megkap, s látható lesz a Duna Televízióban.

forrás: sopron.hu

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading