Minden ami Sopron

2021. 12. 06. hétfő

Miklós

SOPRON
Borult

Kultúra

Folytatódik a Final Cat filmklub közönségtalálkozó sorozata

Október 21-én egy újabb fiatal alkotót lát vendégül a soproni Final Cat csapata, Baranyi Gábor Benőt.

1633617627703_IMG_20210808_134704 (Large)

Az Anja c. kisfilm rendezőjét a nemzetközi Budapest Short filmfesztiválon díjazták, most pedig személyesen is ellátogat Sopronba. Természetesen a már leforgatott és jövőre mozikba érkező Zanox c. filmje kulisszatitkaiba is beavat bennünket.

1633617634885_IMG_20210807_143712 (Large)

Az Anjában egy magyarországi vidéki kórház szülészetén tölti szakmai gyakorlatát Levente, a fiatal orvostanhallgató. Az egyik frissen szült nő esete kapcsán meginog bizalma professzora iránt. Az Anján kívül a tavalyi fesztivál magyar panoráma programjába került Gyíkember c. rövidfilmjét is levetítjük, melyben Bandit kirúgják a munkahelyéről, összeveszik az anyjával és még a gyíkemberek is megfigyelik.

Arról, hogy miért érdemes megnézni az alkotásokat, a rendező így nyilatkozott: „Az Anja egy megtörtént esetet dolgoz fel civil és profi színészekkel, hitelességre törekedve. A Zanox egy érdekes műfaji keverék, egy sci-fi felnövéstörténet, ami a magyar vidéken játszódik.”

Takács Tibor, a soproni filmklubot működtető MozgóKépMás egyesület vezetője hozzátette, filmklubjuk országosan is egyedülálló, hogy elsősorban rövidfilmekből válogatnak hónapról-hónapra. Több, sikeres fiatal rendezőt is vendégül láttak már, akik azóta nagyjátékfilmekkel is bemutatkoztak a nézőknek. Így ismerhette meg személyesen a soproni közönség Dombrovszky Lindát, Tóth Barnabást vagy az épp mozikban futó „Külön Falka” c. film rendezőjét, Kis Hajnit.

Az októberi közönségtalálkozó is ezt a hagyományt követi, melyre megszokott helyszínükön, a Búgócsiga Akusztik Gardenben várják a hónap harmadik csütörtökén, este 19 órától az érdeklődőket. Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre, a belépés díjtalan!

Esemény: fb.com/events/s/final-cat-filmklub-es-kozonseg/942284306358677/
Facebook: fb.com/zanox.film
Instagram: instagram.com/zanox_film/

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading