Minden ami Sopron

2018. 06. 24. vasárnap

Iván

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Európa-bajnokság színesíti a soproni hétköznapokat

De lesznek előadások, túrák, koncertek is.

programelvalaszto_aktualis

Szombaton kezdődött az U18-as női kosárlabda Európa-bajnokság a Novomatic Aréna két termében is. A magyar lányok Törökország legyőzésével megalapozták a hangulatot a vasárnapig tartó kontinensviadalra. Hétfőn Görögország ellen játssza utolsó csoportkörét a magyar csapat, 18 órától. Kedden szünnap, majd szerdától a nyolcaddöntő jön, ott már a csoportkörök eredménye alapján alakulnak a mérkőzések. A belépés mindvégig ingyenes, nem érdemes lemaradni erről! Hajrá Magyarok!

Hétfőn este a Museum Caféban a hagyományos Quizzone is várja azokat, akik tudásokat próbára tennék egy kellemes játékban. Kezdés 20:30-kor.

Kedden nyílik a Liszt-központ Munkácsy termében a Mennyek királynéja kiállítás, melyet augusztus 21-ig lehet megtekinteni. A műalkotások a világ minden tájáról, főleg Mária-kegyhelyekről származnak.

Ezen a héten is lesz lehetőség hajókázni, túrázni a Fertő-tájon, a programokról bővebb információt is adnak a 06 99 537 620-as telefonszámon, ahol jelentkezni is kell. Szerdán 15:30-kor a hagyományos városnéző túra is elindul a Tűztorony lábától.

Nevükhöz méltó koncertet ad a Csendtörők zenekar szerdán 18:30-tól a Soproni TIT hátsó kertjében, amit  a Lenck-átjáró felől lehet megközelíteni.

A GYIK Grillkertjében szerdán 21 órától A hét mesterlövészt láthatjuk kivetítőn.

Csütörtökön is érdemes a GYIK-ba látogatni, ahol a Kedvcsinálók Társulata egy élőszereplős mesejátékot ad elő 10 órától. Színpadon a Csizmás kandúr.

A Perkovátz-teraszon ezen a héten is élő zene csendül fel, csütörtökön a Stakes, pénteken a Crazy Daisy Jug Band muzsikál koraeste.

Pénteken 16 órától az is bejárhatja a soproni poncichterek világáról szóló túrát, aki eddig lemaradt. Jelentkezni a Liszt-központ Tourinform irodájában kell előtte.

Pénteken Hegykőn lovaskocsizással egybekötött madárlesre invitálnak, 18 órától. Jelentkezni Tislér Diánánál szükséges, a 06 70 229 8483-as telefonszámon.

A Budapesti Operettszínház veszi be pénteken a Fertőrákosi Barlangszínházat, ahol a Mágnás Miskát adják elő 20 órától.

Az estét a Búgócsigában is zárhatjuk, ahol Dj Jokó pörgeti majd a zenét.

programelvalaszto_kiallitas

Barokk színháztörténeti kiállításnak lehetünk részesei az Esterházy-kastélyban. A tárlat augusztus 31-ig látogatható.

Október 31-ig látogatható az Elfeledett soproniak című kiállítás a Soproni Zsidó Hitközség szervezésében. Helyszín: Új Zsinagóga, Új u. 11.

12. Rondella Tárlaton a Soproni Fotóművészeti Kör alkotásait nézhetjük meg nagyban. A szabadtéri kiállítás augusztus 31-is megtekinthető.

A világ minden tájáról gyűjtöttek műalkotásokat a Mennyek királynéja kiállításhoz, melyet a Liszt-központ Munkácsy termében láthatunk augusztus 21-ig.

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading