Minden ami Sopron

2019. 09. 17. kedd

Zsófia

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Európa 10 legjobb csapata között a Sopron Basket!

Az Eurobasket kiadta a női kosárlabda top 100-as listáját, melyen az eredményesség alapján rangsorolták a klubokat.

A legfrissebb európai női kosaras toplistán a 9. helyre küzdötte fel magát a Sopron Basket, ami nem kis teljesítmény. Olyan sztár-klubokat közelített meg ezzel városunk csapata, mint a nemsokára Sopronba látogató török Fenerbahce, a nemrég legyőzött cseh Prága, vagy épp a spanyol Girona.

A listát nem meglepő módon a tavalyi Euroliga-győztes orosz Dynamo Kursk vezeti, akik a hazai bajnokságukban és a nemzetközi porondon is mindenkit vernek, 199 pontot kaptak az Eurobasket listáján. A második helyre már jókora hátrányban (180 pont) a UMMC Jekatyerinburg került, míg a képzeletbeli dobogóra felkerült a török Yakin Dogu Universitesi is 179 ponttal.

sopronbasket

A Sopron Basket 148 pontot elérve lett a 9. A magyar bajnokságra nézve is pozitív, hogy a top 100-ba bekerült még az Atomerőmű KSC Szekszárd a 17. helyen, a CMB-Cargo UNI Győr a 38.-on, a DVTK Miskolc az 54.-en, a Zalaegerszeg ZTE NKK a 84.-en, valamint a PEAC-Pécs a 100.-on.

A tabella 4. helyén áll az a Fenerbahce, akik ellen az Euroliga Final Four-ba jutásért játszik majd a Sopron Basket. A két győzelemig tartó párharc első mérkőzése február 28-án este 18 órakor Sopronban lesz, majd egy héttel később Isztambulban folytatódik. Ha döntetlen lesz az állás, március 14-én ismét Sopronban dől el a legjobb 4-be jutás sorsa.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading