Minden ami Sopron

2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig

SOPRON
Borult

Kultúra

Eszterháza Meets Jazz – izgalmas koncertélményeket ígér az eszterházai ősz is

Micheller Myrtill fellépésével folytatódik november 14-én az Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat, amelyen elismert jazz előadók lépnek fel a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában.

2020.11.14. Myrtill 200 foto_Gyorgy_Zsolt (Large)

2020.11.14. Myrtill 200 foto_Gyorgy_Zsolt (Large)

“A Haydn-szellemiség különlegesen egyedi hangulatú helyszínén a stílusok ötvözése és a jazz találkozása mindig izgalmas koncertélményt jelent a műfaj közönségének” – mondta el a koncertek kapcsán be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sorozatot október 17-én indult a Balázs Elemér Group fellépésével.

November 14-én jön Eszterházára Micheller Myrtillel a The Great American Swingbook. A Nagy Amerikai Daloskönyvben ki-ki legkedvesebb dalait válogatta össze egy témán, korszakon vagy műfajon belül – többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Billie Holiday, Tony Bennett vagy Sarah Vaughan. Micheller Myrtill jazz sztenderdek, örökzöldek, Broadway-slágerek és hollywoodi filmek valamilyen módon a swinghez kötődő dalait fűzte össze.

2020.11.28. Rakfogo_Mupa_1 (Large)

A sorozatot november 28-án zárja Szakcsi Lakatos Béla, aki a régi alkotótársak és Fekete-Kovács Kornél segítségével, a tőlük megszokott tudós attitűddel, gyermeki játékossággal, de leginkább utánozhatatlan szenvedéllyel idézik meg és gondolják újra Miles Davis, John Coltrane, Joe Zawinul és olykor saját műveiket is.

Bővebb információ a www.eszterhaza.hu/programok weboldalon.

NOVEMBER 14 – Micheller Myrtill

A Nagy Amerikai Daloskönyv Eszterházán

2020. november 14. (szombat) 19.00 – fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház

Eszterházára jön Micheller Myrtillel a The Great American Swingbook az Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat keretében. Így november 14-én a Marionettszínházban igazi világhírű örökzöldeket hallgathatnak meg a zenekedvelők.
A The Great American Swingbook-ban, vagyis a Nagy Amerikai Daloskönyvben ki-ki legkedvesebb dalait válogatta össze egy témán, korszakon vagy műfajon belül – többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Billie Holiday, Tony Bennett vagy Sarah Vaughan. Micheller Myrtill jazz sztenderdek, örökzöldek, Broadway-slágerek és hollywoodi filmek valamilyen módon a swinghez kötődő dalait fűzte össze.

Bővebb információ a www.eszterhaza.hu/programok weboldalon.

NOVEMBER 28 – Szakcsi Lakatos Béla

Hőskor újrahangolva – A Magyar Jazz Quintet koncertje Eszterházán

2020. november 28. (szombat) 19.00 – fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház

A Magyar Jazz Quintet koncertjével zárul az idei Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat. Szakcsi Lakatos Béla Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész november 29-én, 19 órától a régi alkotótársak és Fekete-Kovács Kornél segítségével idézik meg és gondolják újra Miles Davis, John Coltrane, Joe Zawinul és olykor saját műveiket is a Marionettszínházban.
A program során garantált a fejelhetetlen koncertélmény, ugyanis legendás szerző-reformátorok alkotásait eleveníti fel egy olyan együttes, amelynek minden tagja saját generációjának legjobbja – egyaránt jellemző rájuk a tudós attitűd, a gyermeki játékosság és az utánozhatatlan szenvedély is.

Szakcsi Lakatos Béla az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ívelő pályáján a mainstream jazz, a jazz-rock, a New Age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. Zenekarai világhírűek és legendásak, lemezeit csaknem a világ minden táján hallgatják.

Bővebb információ a www.eszterhaza.hu/programok weboldalon.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading