Minden ami Sopron

2018. 07. 15. vasárnap

Henrik

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Eltáncolt cipellők Fertőrákoson augusztus 18-án

Fajkusz Attila – Boka Gábor – Sipos Ferenc Az eltáncolt cipellők című táncjátékát láthatják a nézők a fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház családi napján – tette közzé a Petőfi Színház a honlapján.

A soproni Pendelyes Táncegyüttes előadása idén szerepelt a Petőfi Színház műsorán, s most ismét láthatják azt a nézők. A teátrum és a helyi néptáncegyüttesek együttműködése erős. A Petőfi Színház produkcióiban (Fehérlófia, Álmos legendája) már szerepeltek Sipos Ferenc felnőtt és utánpótlás tanítványai. A magyar népi hagyományokat, a magyarság tánckultúráját közvetítő csapat, no és egy szegénylegény most arról mesél a nézőknek, miért ébred álmosan a király tizenkét híresen szép leánya és mitől néznek úgy ki a cipőik, mintha széttáncolták volna.

A családi nap keretében a témaparkba váltott jegyekkel délelőtt 11 órától  játszóház várja kicsiket és nagyokat, akik a 16 órakor kezdődő előadás után este hét órakor megtekinthetik a pendelyesek gálaműsorát is.

színház • Fél napos öröméneklés a belvárosban

  Új oldaláról mutatja meg a kóruskultúrát a Soproni Kórusünnep.

 • Megkezdődött az ESTÖRI Summer University

  Július 1-től indul és július 6-ig tart az ESTÖRI Kreatív Történelmi Versenyhez kapcsolódó Esterházy Summer University.

 • Becsület - fotókiállítás

  Hainer István már a 4. fotókiállításával jelentkezik a VOLT Fesztiválon.

 • Az Eszterháza Központ a VOLT-on

  A Civil Zónában megismerkedhetnek a fesztiválozók a Fertő-táj négy emblematikus örökséghelyszínével.

 • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading