Minden ami Sopron

2019. 03. 23. szombat

Beáta

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Élmény és szakmaiság a fertődi Esterházy-kastélyban

Múzeumi szakemberek és pedagógusok találkoztak Fertődön.

muzeumszakmainap

A siker egyik záloga a párbeszéd – hangzott el Fertődön az Esterházy-kastélyban rendezett szakmai találkozón, melyre a megye minden területéről érkeztek múzeumpedagógusok, múzeumi szakemberek és pedagógusok. Három intézmény, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. és a Soproni Múzeum együttműködése révén létrejött rangos szakmai találkozó hátterét a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt adta.
– A megyei szakmai napon arra kerestük közösen a választ, hogyan tudjuk hatékonyan megszólítani a gyerekeket, milyen eszközökkel tudjuk érdeklődésüket felkelteni és fenntartani a múzeumlátogatás során – fogalmazott Szabadhegyi Zita megyei múzeumi koordinátor, a rendezvényt kezdeményező múzeumi szakember. Eszterháza Központ nevében Tóth Éva marketing, kommunikációs és turisztikai igazgató köszöntötte a vendégeket, majd a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és az Eszterháza központ bemutatkozása után álarcos kastélylátogatáson vehettek részt a pedagógusok.

A találkozó szakmailag legizgalmasabb része a kastélylátogatást követő workshop volt, melyet meghívott szakértőként Joó Emese múzeumpedagógus és néprajzkutató vezetett. A műhelymunka alkalmat adott a résztvevők személyes motivációinak megosztására, és a múzeumpedagógiai alapfogalmak közös tisztázására is. – Feltérképeztük a kínálatot, mindent, ami a pedagógiai hasznosítás része lehet és megfogalmaztuk azokat a lehetséges irányokat, melyek az Esterházy-kastély múzeumpedagógiai szolgáltatásainak fejlesztéshez, népszerűsítéséhez szükségesek – összegezte a szakértő, aki a hazai múzeumpedagógiai szakma egyik meghatározó szemléletformálója, „Kiváló múzeumpedagógus” cím birtokosa.

A házigazda Eszterháza Központ munkatársai mellett budapesti, veszprémi múzeumpedagógusok, a Soproni Múzeum és a Soproni Evangélikus Gyűjtemények munkatársai is részt vettek a fórumon, de nagy számban érkeztek pedagógusok a helyi és soproni középiskolákból, környező településekről. A rendezvényt záró beszélgetésen kiemelték, mennyire fontos, hogy az intézmények munkatársai megismerjék, partnerként kezeljék és tiszteljék egymást.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Február a báli és a farsangi programok időszaka. Ön is készül hasonló rendezvényre?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 589824 bytes) in /storage/web/www/allin/mindenamisopron.hu/html/wp-includes/cache.php on line 623