Minden ami Sopron

2020. 08. 06. csütörtök

Berta

SOPRON
Borult

Kultúra

Elmarad a Sopron Zenél – Karanténvideóval üzennek a HofferSuli diákjai

A soproni nyári programok kiemelkedő rendezvénye 5. alkalommal kerül megrendezésre, de már csak 2021-ben.

sopronzenel_2020_elmarad_1920x1080

Az egyedülálló rendezvényen az évek során, 62 soproni és soproni kötődésű zenekar, valamint helyi zenészbarátok közreműködésével, több száz fő alkalmi, kimondottan erre a koncertre felkészített helyi fiatal lépett színpadra. Közülük többen testvérpárok, apa-fia, vagy akár 3 generációt képviselve zenéltek már együtt. A fesztivál június elején került volna megrendezésre, de a közös nagyszínpadi produkcióhoz nélkülözhetetlen, több hónapon át tartó nagy létszámú csoportos próbák kivitelezése jelen körülmények között, nem megoldható.

A téma, az idén 50 éve alakult The Beatles lett volna, melynek dalaiból állították össze a szervezők a főműsort. Hogy ne vesszen kárba eddigi munkájuk, egy montázsvideót készítettek, ahol a gyerekek otthonról, a szobájukból játsszák a With a Little Help From My Friends című slágert.

Addig is higgadtságra, kitartásra és otthon maradásra ösztönzik a fesztivál látogatókat, ezért elérhetővé teszik az összes koncertfelvételt a 2019-es évből, és arra is ígéretet tettek a szervezők, hogy az eddig jelentkezett zenekarok mind kapnak fellépési lehetőséget 2021-ben.

 • Igényes dallal debütált a soproni zenész, Imola

  Vida-Veres Imola, zenész, a soproni zeneiskola zenetanára, zeneterapeuta a sok feladata ellenére úgy érezte, hogy hívja egy másik út, melyből megszületett a Secret című dal. Ezt az utat éppen a legnagyobb korlátozások közben találta meg: kreativitása a karantén idején kezdett szárnyalni. A különleges élethelyzet inspirációt adott az énekesnőnek, aminek köszönhetően megszületett a “Secret” című dal, […]

 • Kirobbanó sikerrel tolmácsolták Haydn műveit

  Felejthetetlen zenei élményt adó, kirobbanó sikerrel indult a teltházas Eszterháza Szimfóniái XXII a fertődi Esterházy-kastély csodaszép Apollo-termében.

 • Eszterháza tündérvilága gyermekrajzokon

  Elbűvölték a zsűrit a gyerekek sokszínű alkotásai, melyek egytől-egyik arany minősítést kaptak!

 • Érezhetően újraindult a belföldi turizmus

  Az Esterházy-kastélyban, és a nagycenki Széchenyi-kastélyban is szemmel láthatóan igazolást nyert, hogy a belföldi turizmus a járvány után újraindult.

 • Teltházzal indul újra a zenei évad Eszterházán

  Minden jegy elkelt a július és augusztus fordulója első hétvégéjére meghirdetett Eszterháza Szimfóniái XXII. koncerthétvégére a fertődi Esterházy-kastélyba.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading