Minden ami Sopron

2017. 08. 23. szerda

Bence

SOPRON
Borult
EURO

Közélet

Elloptunk egy autót!

Ami egy tapasztalt autótolvajnak átlag 10 másodpercig tart, nekünk majdnem 39 percünkbe került.

Az elhagyatott járműre a Győri úton találtunk rá, gondoltuk kipróbáljuk mi lenne, ha mennénk vele egy kört. Kicsit nehezítette a helyzetet, hogy az egyébként kabrió járműből valaki már előttünk kiszerelte a kormányt, és a bal első kerék sem volt a helyén. Arra csak később jöttünk rá, hogy üzemanyag sincs az autóban, de ezt könnyen orvosoltuk, egy közeli lelőhely ismeretében.

DSC_5454-2

Mielőtt még valaki hívná a rendőrséget, gyorsan eláruljuk, hogy a tulajdonos, Szinay Zsolt meghívására kipróbáltuk a Crazy Garage kiszabadulós játékot. Sopron legrégebbi, angol kifejezéssel élve escape game-ében, több másik hasonló játékkal ellentétben, nem egy szobából kell kiszabadulni, hanem el kell lopni egy kissé hiányosan felszerelt autót mindössze 60 perc alatt.

DSC_5404-2

A játék a nappaliból indul, ahonnan különböző feladványokat megfejtve kell eljutni a garázsig ahol maga az autó áll, valamint a raktárig, ahol egyéb hiányzó alkatrészeket is találhatunk. Ha a kormány, a kerék és az anyák is helyükön vannak, és az összes titkos kódot megtaláltuk, már csak üzemanyagot kell szereznünk. Ha ez is megvan nincs más dolgunk, mint elfordítani a slusszkulcsot és várni, hogy felbőgjön a motor.

DSC_5421

A játék után kicsit beszélgettünk Zsolttal, aki elárulta, hogy budapesti társával közösen találták ki a különböző szobák során megoldandó rejtélyeket, és a műszaki kivitelezést is főként saját erőből oldották meg. A játéktér első ránézésre nem tűnik olyan nagynak, a falakban mégis több kilométer vezeték található, amelyek különböző elektromos impulzusok alapján nyitnak ajtókat, kapcsolnak lámpákat és fednek fel hiányzó tárgyakat.

DSC_5417

A Crazy Garage népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy sok érdeklődés van a Franchise partnerség lehetőségére, ezért az eredeti autólopós és a kincsvadászatos játékok reményei szerint változatlan formában hamarosan más városokban is elérhetőek lesznek.

Az első szabadulószoba 2006-ban a szilícium völgyben nyílt meg, témája Agatha Christie egyik krimijére alapult. Az első magyar játék 2011-ben nyitotta meg kapuit, és a következő időkben szinte már minden nagyobb városban nyílt minimum egy hasonló játék, így nem csoda, hogy már Sopronban is többféle pálya létezik.

DSC_5408

Aki már túl van mindkét pályán, annak újabb kihívást tartogat a Crazy Garage csapata. Zsolték másik nagy újítása, hogy immáron fesztiválokra, céges csapatépítőkre, falunapokra is kitelepülnek, különböző tematikájú pályákkal, amelyek akár egy sátorban, vagy tárgyalóteremben is felállíthatóak.

DSC_5436

A mindenamisopron.hu csapatának hivatalos ideje 38 perc 29 másodperc, amely időt, most a Crazy Garage jóvoltából bárki megdönthet. Nincs más teendő, mint a cikkhez tartozó Facebook bejegyzést megosztani, és várni a sorsolás eredményét!

DSC_5457-2

Döntsétek meg csapatunk idejét!

 

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Kilátogat az U18-as EB mérkőzéseire?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading