Minden ami Sopron

2019. 09. 15. vasárnap

Enikő

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Elloptunk egy autót!

Ami egy tapasztalt autótolvajnak átlag 10 másodpercig tart, nekünk majdnem 39 percünkbe került.

Az elhagyatott járműre a Győri úton találtunk rá, gondoltuk kipróbáljuk mi lenne, ha mennénk vele egy kört. Kicsit nehezítette a helyzetet, hogy az egyébként kabrió járműből valaki már előttünk kiszerelte a kormányt, és a bal első kerék sem volt a helyén. Arra csak később jöttünk rá, hogy üzemanyag sincs az autóban, de ezt könnyen orvosoltuk, egy közeli lelőhely ismeretében.

DSC_5454-2

Mielőtt még valaki hívná a rendőrséget, gyorsan eláruljuk, hogy a tulajdonos, Szinay Zsolt meghívására kipróbáltuk a Crazy Garage kiszabadulós játékot. Sopron legrégebbi, angol kifejezéssel élve escape game-ében, több másik hasonló játékkal ellentétben, nem egy szobából kell kiszabadulni, hanem el kell lopni egy kissé hiányosan felszerelt autót mindössze 60 perc alatt.

DSC_5404-2

A játék a nappaliból indul, ahonnan különböző feladványokat megfejtve kell eljutni a garázsig ahol maga az autó áll, valamint a raktárig, ahol egyéb hiányzó alkatrészeket is találhatunk. Ha a kormány, a kerék és az anyák is helyükön vannak, és az összes titkos kódot megtaláltuk, már csak üzemanyagot kell szereznünk. Ha ez is megvan nincs más dolgunk, mint elfordítani a slusszkulcsot és várni, hogy felbőgjön a motor.

DSC_5421

A játék után kicsit beszélgettünk Zsolttal, aki elárulta, hogy budapesti társával közösen találták ki a különböző szobák során megoldandó rejtélyeket, és a műszaki kivitelezést is főként saját erőből oldották meg. A játéktér első ránézésre nem tűnik olyan nagynak, a falakban mégis több kilométer vezeték található, amelyek különböző elektromos impulzusok alapján nyitnak ajtókat, kapcsolnak lámpákat és fednek fel hiányzó tárgyakat.

DSC_5417

A Crazy Garage népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy sok érdeklődés van a Franchise partnerség lehetőségére, ezért az eredeti autólopós és a kincsvadászatos játékok reményei szerint változatlan formában hamarosan más városokban is elérhetőek lesznek.

Az első szabadulószoba 2006-ban a szilícium völgyben nyílt meg, témája Agatha Christie egyik krimijére alapult. Az első magyar játék 2011-ben nyitotta meg kapuit, és a következő időkben szinte már minden nagyobb városban nyílt minimum egy hasonló játék, így nem csoda, hogy már Sopronban is többféle pálya létezik.

DSC_5408

Aki már túl van mindkét pályán, annak újabb kihívást tartogat a Crazy Garage csapata. Zsolték másik nagy újítása, hogy immáron fesztiválokra, céges csapatépítőkre, falunapokra is kitelepülnek, különböző tematikájú pályákkal, amelyek akár egy sátorban, vagy tárgyalóteremben is felállíthatóak.

DSC_5436

A mindenamisopron.hu csapatának hivatalos ideje 38 perc 29 másodperc, amely időt, most a Crazy Garage jóvoltából bárki megdönthet. Nincs más teendő, mint a cikkhez tartozó Facebook bejegyzést megosztani, és várni a sorsolás eredményét!

DSC_5457-2

Döntsétek meg csapatunk idejét!

 

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /storage/web/www/allin/mindenamisopron.hu/html/wp-includes/meta.php on line 829