Minden ami Sopron

2018. 09. 23. vasárnap

Tekla

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Coffee Jam Sopron

Egy hétvége a specialty kávé körül!

coffee jam sopron 2

Kávékóstolókkal, barista versennyel, előadásokkal mutatkozik be az újhullámos kávé világa Sopronban, a rendezvényre Bécsből és Dubaiból is érkeznek szakemberek. A programok október 14-15. között, szombaton és vasárnap is délelőtt 9 órától este 6 óráig tartanak a Liszt Központban.

10 kávézó települ ki erre a hétvégére a Liszt Központba, akiknél a világ különböző tájairól származó specialty kávékat lehet kóstolni: brazil, kenyai, ruandai kávék is szerepelnek a kínálatban. Az espresso vagy a tejes italok mellett csokoládét, tradicionális nápolyi pizzát, tejtermékeket, alkoholos italokat, vegán ételeket és különleges teákat is lehet kóstolni.

Johanna-Wechselberger_Foto-Dominique-Hammer

A rendezvényen előadást tart a Vienna School of Coffee vezetője, Johanna Wechselberger is. / Fotó: Dominique Hammer

A két nap alatt 14 szakember tart kötetlen hangulatú előadást a közös szenvedélyről: a specialty kávéról. Olyan előadókat is sikerült elhívni a rendezvényre, mint a Vienna School of Coffee vezetőjét, Johanna Wechselbergert, aki közel 20 éve pörköl, több könyve is megjelent. A török kávékról pedig a többszörös barista bajnok Matt Toogood mesél majd, aki Dubaiból érkezik a rendezvényre.

matt toogood

A többszörös barista bajnok, Matt Toogood Dubaiból érkezik a rendezvényre.

Vasárnap 10-14 óráig a Hungarian Barista League hivatalos második fordulójának ad helyet a rendezvény. Az országos bajnokság soproni fordulóján az espresso és a tejes italok készítésében mérik össze a baristák tudásukat, a négyfordulós versenysorozat fődíja egy nagy értékű Linea Mini kávéfőző. A látványos és élmény dús verseny nem csak a szakmai közönségnek szól, hanem a kávékészítés iránt érdeklődő laikusoknak is: az elkészült kávékat közöttük osztják szét.
További információ a www.prokultura.hu oldalon és az esemény Facebook oldalán található. A belépőjegy ára tartalmazza az ingyenes kóstolásokon és az előadásokon való részvételt!

Előadók: Dobos Ádám (Ébresztő, Awaken) / Johanna Wechselberger (Vienna School of Coffee) / Nezvál Máté (42 Coffee) / Huszár Ádám (Modbar) / Lonkai Márton (Taf) / Matt Toogood (Raw Coffee Company, Dubai) / Sebestyén Csilla és Dragon Zoltán (#BREW) / Molnár Attila (One Eleven) / Szuna Noémi / Borsos Gergely / La Marzocco Hungary / Nagy Balázs és Kapás Dóra (Teavolution) / Boross Gergely (SCAE Hungary)

Kiállítók: Bluebird / BWT / Casino Mocca / Cserpes Sajtműhely / Ébresztő, Awaken / Harrer Chocolate / Helmut Sachers / Kultúrpresszó / 42 coffee / La Marzocco / Manu Pizzeria / Modbar / MTRM Roastery / Ortea / Soproni sörgyár / Spájz / Taf / Taittenger / Teavolution

Részletes program:

részletes program

 • Micsoda új dallal turnézza végig az őszt az Elefánt?

  Augusztusban vonult a zenekar alkotótáborba, hogy megírja a jövő évre tervezett új lemez első dalát, amely a Micsoda címet kapta – ezt is el fogják játszani október 5-én Sopronban a Búgócsiga Akusztik Gardenben, 21:30 – tól.

 • KultTereK - „Összművészeti térélmény” a soproni belvárosban

  „Óriási élmény volt az egész délután. Ennyi ember régen volt az utcákon „kulturálódni”. IGAZI KULTURÁLIS FORRADALOM volt ma Sopronban. Gratulálok. Még, még, még, ennyi nem elég…” Többek között ilyen bejegyzéseket kaptak a szervezők tavaly a KultKapuK után. Idén a soproni belváros tereit töltik meg különleges kulturális csemegékkel 2018. szeptember 29-én szombat délután. 

 • Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

  A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

 • Nyereményjáték friss házasoknak!

  Fertődön tartottátok az esküvői fotózást? Akkor játékra fel!

 • HA UNOD A BANÁNT! - BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Sopronban

  14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban. Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading