Minden ami Sopron

2018. 06. 25. hétfő

Vilmos

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Coffee Jam Sopron

Egy hétvége a specialty kávé körül!

coffee jam sopron 2

Kávékóstolókkal, barista versennyel, előadásokkal mutatkozik be az újhullámos kávé világa Sopronban, a rendezvényre Bécsből és Dubaiból is érkeznek szakemberek. A programok október 14-15. között, szombaton és vasárnap is délelőtt 9 órától este 6 óráig tartanak a Liszt Központban.

10 kávézó települ ki erre a hétvégére a Liszt Központba, akiknél a világ különböző tájairól származó specialty kávékat lehet kóstolni: brazil, kenyai, ruandai kávék is szerepelnek a kínálatban. Az espresso vagy a tejes italok mellett csokoládét, tradicionális nápolyi pizzát, tejtermékeket, alkoholos italokat, vegán ételeket és különleges teákat is lehet kóstolni.

Johanna-Wechselberger_Foto-Dominique-Hammer

A rendezvényen előadást tart a Vienna School of Coffee vezetője, Johanna Wechselberger is. / Fotó: Dominique Hammer

A két nap alatt 14 szakember tart kötetlen hangulatú előadást a közös szenvedélyről: a specialty kávéról. Olyan előadókat is sikerült elhívni a rendezvényre, mint a Vienna School of Coffee vezetőjét, Johanna Wechselbergert, aki közel 20 éve pörköl, több könyve is megjelent. A török kávékról pedig a többszörös barista bajnok Matt Toogood mesél majd, aki Dubaiból érkezik a rendezvényre.

matt toogood

A többszörös barista bajnok, Matt Toogood Dubaiból érkezik a rendezvényre.

Vasárnap 10-14 óráig a Hungarian Barista League hivatalos második fordulójának ad helyet a rendezvény. Az országos bajnokság soproni fordulóján az espresso és a tejes italok készítésében mérik össze a baristák tudásukat, a négyfordulós versenysorozat fődíja egy nagy értékű Linea Mini kávéfőző. A látványos és élmény dús verseny nem csak a szakmai közönségnek szól, hanem a kávékészítés iránt érdeklődő laikusoknak is: az elkészült kávékat közöttük osztják szét.
További információ a www.prokultura.hu oldalon és az esemény Facebook oldalán található. A belépőjegy ára tartalmazza az ingyenes kóstolásokon és az előadásokon való részvételt!

Előadók: Dobos Ádám (Ébresztő, Awaken) / Johanna Wechselberger (Vienna School of Coffee) / Nezvál Máté (42 Coffee) / Huszár Ádám (Modbar) / Lonkai Márton (Taf) / Matt Toogood (Raw Coffee Company, Dubai) / Sebestyén Csilla és Dragon Zoltán (#BREW) / Molnár Attila (One Eleven) / Szuna Noémi / Borsos Gergely / La Marzocco Hungary / Nagy Balázs és Kapás Dóra (Teavolution) / Boross Gergely (SCAE Hungary)

Kiállítók: Bluebird / BWT / Casino Mocca / Cserpes Sajtműhely / Ébresztő, Awaken / Harrer Chocolate / Helmut Sachers / Kultúrpresszó / 42 coffee / La Marzocco / Manu Pizzeria / Modbar / MTRM Roastery / Ortea / Soproni sörgyár / Spájz / Taf / Taittenger / Teavolution

Részletes program:

részletes program

 • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

 • Szavazni is lehet a Kórus Spontánusz évadzáró koncertjén

  A IV. Avizó Karvezetőkurzus zárókoncertje 2018. június 24-én 15 órakor lesz a soproni Református templomban.

 • Rolando, az élet ritmusa - villáminterjú

  A SopronDrum legvidámabb kisugárzású fellépője pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget humorával, közvetlenségével és persze utánozhatatlan, lenyűgöző játékával. Rolando Morales-Matos mesterkurzusán jártunk és beszélgettünk is vele a fesztiválról, amely számára nagy élményt adott.

 • Chris Deviney: szellemi körben - villáminterjú

  Chris Deviney, She-e Wu és Rolando Morales-Matos közös fellépése a SopronDrumon a klasszikus ütős-világot is bemutatta szombaton a Barlangszínházban. A ritmus varázsában jól megfért Bach, Pat Metheny, a rumba, a dzsessz és a latin ritmusok is. 

 • Dörnyei Gábor: "A dobgépekből hiányzik az ember lüktetése"

  A legfontosabb egy dobos életében a magabiztos, szolid tempótartás és a megfelelő hangszín megtalálása, s akkor az ember meggyőző lesz – mondta Dörnyei Gábor a SopronDrumon tartott mesterkurzusán.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading