Minden ami Sopron

2018. 12. 12. szerda

Gabriella

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Coffee Jam Sopron

Egy hétvége a specialty kávé körül!

coffee jam sopron 2

Kávékóstolókkal, barista versennyel, előadásokkal mutatkozik be az újhullámos kávé világa Sopronban, a rendezvényre Bécsből és Dubaiból is érkeznek szakemberek. A programok október 14-15. között, szombaton és vasárnap is délelőtt 9 órától este 6 óráig tartanak a Liszt Központban.

10 kávézó települ ki erre a hétvégére a Liszt Központba, akiknél a világ különböző tájairól származó specialty kávékat lehet kóstolni: brazil, kenyai, ruandai kávék is szerepelnek a kínálatban. Az espresso vagy a tejes italok mellett csokoládét, tradicionális nápolyi pizzát, tejtermékeket, alkoholos italokat, vegán ételeket és különleges teákat is lehet kóstolni.

Johanna-Wechselberger_Foto-Dominique-Hammer

A rendezvényen előadást tart a Vienna School of Coffee vezetője, Johanna Wechselberger is. / Fotó: Dominique Hammer

A két nap alatt 14 szakember tart kötetlen hangulatú előadást a közös szenvedélyről: a specialty kávéról. Olyan előadókat is sikerült elhívni a rendezvényre, mint a Vienna School of Coffee vezetőjét, Johanna Wechselbergert, aki közel 20 éve pörköl, több könyve is megjelent. A török kávékról pedig a többszörös barista bajnok Matt Toogood mesél majd, aki Dubaiból érkezik a rendezvényre.

matt toogood

A többszörös barista bajnok, Matt Toogood Dubaiból érkezik a rendezvényre.

Vasárnap 10-14 óráig a Hungarian Barista League hivatalos második fordulójának ad helyet a rendezvény. Az országos bajnokság soproni fordulóján az espresso és a tejes italok készítésében mérik össze a baristák tudásukat, a négyfordulós versenysorozat fődíja egy nagy értékű Linea Mini kávéfőző. A látványos és élmény dús verseny nem csak a szakmai közönségnek szól, hanem a kávékészítés iránt érdeklődő laikusoknak is: az elkészült kávékat közöttük osztják szét.
További információ a www.prokultura.hu oldalon és az esemény Facebook oldalán található. A belépőjegy ára tartalmazza az ingyenes kóstolásokon és az előadásokon való részvételt!

Előadók: Dobos Ádám (Ébresztő, Awaken) / Johanna Wechselberger (Vienna School of Coffee) / Nezvál Máté (42 Coffee) / Huszár Ádám (Modbar) / Lonkai Márton (Taf) / Matt Toogood (Raw Coffee Company, Dubai) / Sebestyén Csilla és Dragon Zoltán (#BREW) / Molnár Attila (One Eleven) / Szuna Noémi / Borsos Gergely / La Marzocco Hungary / Nagy Balázs és Kapás Dóra (Teavolution) / Boross Gergely (SCAE Hungary)

Kiállítók: Bluebird / BWT / Casino Mocca / Cserpes Sajtműhely / Ébresztő, Awaken / Harrer Chocolate / Helmut Sachers / Kultúrpresszó / 42 coffee / La Marzocco / Manu Pizzeria / Modbar / MTRM Roastery / Ortea / Soproni sörgyár / Spájz / Taf / Taittenger / Teavolution

Részletes program:

részletes program

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy tölti a Karácsonyt?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading