Minden ami Sopron

2020. 04. 06. hétfő

Vilmos, Bíborka

SOPRON
Borult
EURO
0

Blog

Borsófőzelék 20 perc alatt

Nem azt mondom, hogy ez a legtermészetesebb és legökobb módszer, viszont az biztos, hogy egy rohanós hétfő után a leggyorsabb vacsora, amit el lehet készíteni. Egyetlen bökkenő van benne, mégpedig a rántás, de ezt is pikk-pakk meg lehet tanulni.

Hozzávalók 2 személyre:

– 1 konzervborsó, ha lehet üveges (legalábbis én jobban szeretem abból)
– 4 evőkanál olaj
– 2 evőkanál liszt
– 2 teáskanál paprika
– só

A konzervet kibontjuk, erősebbek kézzel, izzadós tenyerűek késsel is felfeszíthetik. Az üveg tartalmát egy lábosba borítjuk, adunk hozzá még kb 2dl vizet, majd sót ízlés szerint. A lábas tartalmát felforraljuk. Ügyeljünk, hogy huzamosabb ideig ne főzzük, hisz a konzerv tartalma alapvetően előfőzött, így, ha sokáig forraljuk megkeményedik.

Szóval, ha már forr az elegy, jöhet a varázslat, amit mások egyszerűen csak rántásnak hívnak:
Az olajat egy kis lábasban, vagy serpenyőben forrósítsuk fel, mikor az olaj már elég meleg (ezt úgy tudjuk tesztelni, ha egy csipet lisztet beledobunk sistereg-e, ha igen akkor sínen vagyunk, ha nem akkor várjunk még egy fél percet) hozzáadjuk a lisztet, valamint a paprikát összekeverjük és levesszük a gázról. Alapvetően egy fura színű olajos masszát kapunk, amihez kevergetés mellett hozzáadunk 1 dl vizet. Ekkor egy krémes állagú masszát kapunk=RÁNTÁS. Ha eddig eljutottunk, álljunk meg fél perce és tapsoljuk meg magunkat! (ezt a folyamatot hosszabb ideig tart leírni, mint magát a rántást megcsinálni)

image (1)A kész rántást öntsük bele a borsót tartalmazó lábasba, keverjük el csomómentesre majd hagyjuk addig a tűzön míg újra el nem kezd forrni. Ha ez megtörtént azonnal vegyük le a gázról, mert készen vagyunk.

(hogy miért is kell a rántás: a liszt összesűríti a vizet, a paprika meg színt ad az elegynek)

 • Élet a burger után- Festivalfood körkép

  Itt a VOLT. Kétségkívül Sopron legjobban várt eseménye, ahol a zenei programok mellett, után, közben és helyett természetesen az embernek lehetősége van bepillantást nyerni a fesztivál kaják folyamatos evolúciójának éppen aktuális stációjába.  Ezzel a kis iránytűvel segítünk eligazodni az ízek és illatok tengerében. Ahogy a zenében is, úgy az fesztiválon kapható ételeknél is az egyik […]

 • Nem kell félni az érettségitől

  Mondták nekem mindig a nálam idősebbek, de hiába, mert féltem tőle. Most már pár éve én is átéltem, és azt mondom: nem kell félni az érettségitől.

 • Duna Döner

  Hirtelen ötlet volt. Épp a szombati bevásárlás-kocsimosás rituálét végeztük, mikor gyomrunk és a Lackner Kristóf utcai óra jelezte, hogy bizony már fél kettő van. Korábban már hallottunk, olvastunk róla, hogy nyílt egy új kebabos Sopronban, gondoltuk kipróbáljuk. Pláne, hogy elvileg közel is voltunk. Mobiltelefonos segítséget kértünk, ám elsőre így sem sikerült megtalálnunk. Ez nyilván a […]

 • Rizses hús kicsit másképp

  Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

 • A tél szépségei

  Azt mondják, mindenki azt az évszakot szereti, amelyikben született. Januári vagyok, utálom a telet…

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading