Minden ami Sopron

2019. 01. 21. hétfő

Ágnes

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Az Év Csapata címért verseng a Sopron Basket

Közben pedig kisorsolták a Magyar Kupa negyeddöntős ellenfelét is a soproni kosárcsapatnak.

61. alkalommal szavazza meg az Év Sportolóját és csapatait a Magyar Sportújságírók Szövetsége. 11 kategóriában voksolhatnak az újságírók a 2018-ban legjobban teljesítő sportolókra. Kategóriánként 10 jelöltet állított össze a szövetség elnöksége, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság. Idén az Euroliga ezüstérmes, Magyar Bajnok és Magyar Kupa ezüstérmet is szerző Sopron Basket is bekerült az Év Csapata kategóriába. A további jelöltek:

  • BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE
  • DUNAÚJVÁROSI EGYETEM MAARSK GRAPHICS (női vízilabda)
  • FTC-TELEKOM WATERPOLO (férfi vízilabda)
  • FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT
  • GYŐRI AUDI ETO KC (női kézilabda)
  • JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT
  • MOL-PICK SZEGED (férfi kézilabda)
  • MOL VIDI FC (labdarúgás)
  • NŐI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT
  • SOPRON BASKET (női kosárlabda)

A szavazás lezárultát követően február 4-én, hétfőn 11 órakor jelentik majd be, hogy kik kerültek be az első három közé, akik közül kikerül a végső győztes.  Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálát az esemény rangjához méltó helyszínen, február 14-én, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A gálát a televízió élőben közvetíti.

26180_IMG_7325

Egyedülálló sportsikert ért el tavasszal a Sopron Basket, amikor első magyar csapatként szerzett ezüstérmet az Euroligában. Fotó: Tóth Zsombor

 

Kedden délelőtt kisorsolták az idei női Magyar Kupa párosításait, valamint kiderült az időpont és a helyszín is. A Sopron Basket nehéz ágra került, a negyeddöntőben március 1-én 18 órától a házigazda CMB-Cargo UNI Győr ellen kell megmérkőzniük. Győzelem esetén a PEAC Pécs – DVTK Miskolc győztesével játszhatnak a döntőbe jutásért. A másik ágon ZTE NKK – BEAC-Újbuda és NKE Csata – KSC Szekszárd párharcokkal indul a nyolcasdöntő.

Az idei Kupadöntőt március 1-3 között rendezik a Győr Városi Egyetemi Csarnokban. A Sopron Basket helyzete abban az esetben lesz nehéz, ha az Euroligában bekerülnek a legjobb 8 közé idén is, ugyanis a nemzetközi szövetség március 5-ére írta ki a negyeddöntők első mérkőzését – vagyis a háromnapos kupadöntő után szinte azonnal pályára kellene lépni.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Boldog Új Évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Ön tett újévi fogadalmat szilveszterkor?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading