Minden ami Sopron

2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina

SOPRON
Borult

Közélet

Átmenetileg egyirányú lesz a Pozsonyi út

Június 14-én megkezdik a Pozsonyi út felújítását az M85 Fertőrákosi úti csomópont és a Szent Mihály temető közötti szakaszon. A munka október végéig fog tartani.

pozsonyim85

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője a DS Konzorcium tájékoztatja Önöket, hogy a Mély út építésével párhuzamosan az iskolai évzárók után, június 14-én a konzorcium megkezdi a Pozsonyi út (8527 sz. főút) felújítását az M85 Fertőrákosi úti csomópont és a Szent Mihály temető közötti szakaszon. A munka október végéig fog tartani.

A felújítás a gyorsabb haladás és a mielőbbi befejezés érdekében a Pozsonyi út folyamatos félpályás korlátozásával fog megvalósulni. Jó hír viszont, hogy az itt közlekedőknek nem kell majd dugóban ácsorogniuk, mert a munkálatok idejére Fertőrákos felől – Sopronba a Pozsonyi út egyirányú lesz. A Sopronból – Fertőrákos irányába haladó forgalom számára pedig terelőutat jelöltek ki az új Balfi csomópont és az M85 még át nem adott szakaszán keresztül. A gyorsforgalmin haladó terelésen 60 km/h sebességkorlátozás mellett egy sávon lehet majd közlekedni. Ezen az új szakaszon az elzárt sávban még munkagépek és munkások dolgozhatnak, ezért kérünk mindenkit, hogy erre mindenképpen fokozottan figyeljenek! Valamint a zavartalan és biztonságos közlekedés érdekében legyenek kiemelt figyelemmel a terelést mutató jelzésekre is!

Változás lesz a Széleskuti, Fehéregyházi és Zárányi utcák közlekedésében is, mert a felújítási munkálatok ideje alatt ezekből az utcákból a Pozsonyi útra nem lehet majd kihajtani. Innen a belváros felé a Rákosi és a Verő József utcákon keresztül lehet majd kijutni. A közvetlenül a Pozsonyi útra nyíló kapubejárók átjárhatóságát a konzorcium biztosítani fogja a felújítás közben is.

A tömegközlekedést használók pedig kérjük figyeljék a Volánbusz tájékoztatását.

A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel vezessenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! A DS Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy október végén minden közlekedő megelégedésére egy szebb, biztonságosabb útszakaszt adjon át.

A kivitelező köszöni a türelmet!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading