Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Közélet

Aktuális, kiállítás, egyéb – programajánló

Tánc, sport, színház, kocsmakvíz, festés, kiállítás… – lehet most is válogatni.

programelvalaszto_aktualis

Épphogy elindult az új év, talán már kihevertük a szilveszteri ünneplést is, máris január közepéhez érünk. Programajánlónk a január 9-től aktuális eseményeket sorolja.

Ki ne szeretne mielőbb túl lenni a hétfőn? Remek módja ennek, ha már a hét első napjára találunk magunknak kikapcsolódási lehetőséget, ami motivál minket, hogy túléljük ezt a napot. Van is egy tippünk: este a Museum Caféban újra részt vehetünk a Quizzone nevű “kocsmakvízen”, amire bárki ingyenesen jelentkezhet egy 4-5 fős baráti, rokoni társasággal ide kattintva. Még az ünnepek előtt forgattunk is erről a játékról, hangulatkeltésként íme videós beszámolónk:

Aki alkotna egyet, annak érdemes ellátogatnia a Paletta Kreatív Műhelybe. Szerdán 18 órától közös festésre invitálnak mindenkit a szervezők, melynek témája Salvador Dalí – Tájkép lepkékkel. Részletek ide kattintva.

Lesz sport is a héten, és nem is akármilyen! Lengyelek érkeznek szerdán Sopronba, 18 órától a CCC Polkowice lesz az UNIQA Sopron ellenfele az Euroligában. Az októberi szezonnyitón egy igazán drámai, kétszer hosszabbítást hozó mérkőzésen sikerült 82-90-re győznie mieinknek, és fontos lenne a visszavágón is kiharcolni a győzelmet.

Ingmar Bergman Őszi szonátáját láthatjuk és hallhatjuk a Liszt-központban csütörtökön, 19 órás kezdéssel. Jegyek a Pro Kultúra Jegyirodájában vásárolhatók.

Aki színházi műsort keres, és még nem látta a Diótörőt, annak érdemes rá jegyet váltania, a héten is több előadással várják a nézőket a Petőfi Színházban: január 9. hétfő 14.30, 17.00; január 10. 14.30, 17.00; január 11. 14.30, 17.00, január 12. 12.00, 14.30, 17.00.

Csütörtökön a doni áttörés 74. évfordulójára emlékeznek Nagycenken a Széchenyi téri Hősi emlékműnél. Aki tisztelegne a Don-kanyar hősei előtt, 17:30-kor megteheti a gyertyagyújtással egybekötött megemlékezésen. Este pedig a Taste Vino-ban bemutatkozik a Cseri pincészet 19 órától, kellemes borozással zárhatjuk itt a napot.

Péntek a táncos kedvűek napja lesz, a Pannónia Hotelben például megismerkedhetünk a bachata stílussal. Aki érdeklődik a program iránt, kattintson bátran ide. De szintén pénteken, szintén a Pannóniában társastáncra is várják az érdeklődőket, amiről további infók itt találhatók.

A Harkai Fotóműhely bemutatkozó kiállítása kezdődik pénteken, a megnyitó 18 órakor esedékes. Minden érdeklődőt szívesen várnak Balfon a Művelődési házban.

programelvalaszto_kiallitas

 

Szurcsik József – Kapacitások című kiállítása tekinthető meg a Bánfalvi Kolostorban. A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész sajátos alkotásmódját a legkülönbözőbb eszközökkel jeleníti meg. A kiállítás január 17-ig látogatható.

A bánfalvi könyvtárban január 31-ig láthatjuk a “Bánfalva a képzőművészetben” című tárlatot. A kiállításon Fejér Zoltán, Gáspárdy Tibor, Giczi Lajos, Giczy János, Grabner József, Magyarné Derszib Eti, Sarkady J. Antal alkotásai tekinthetőek meg.

“Poncichter Világ Kari Bácsi szemével” – azaz Dr. Friedrich Károly fotóiból nyílt kiállítás a Rejpál Házban (Várkerület 7.). Látogatható: január 29-ig.

 Lendvay Péter Gergely képzőművész üveg-szobor kiállítása a Fabricius Házban tekinthető meg (Fő tér 6.) január 13-tól február 12-ig hétfők kivételével minden nap 10-18 óra között.

 

programelvalaszto_egyeb

A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrára a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! Korcsolyázhatunk is a műjégpályán a NOVOMATIC Aréna szomszédságában. A Petőfi Színház 2016/2017-es évadában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Bár az időjárás már téli, a bátrabbak még edzhetnek a szabadban is, a Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban.

Kellemes kikapcsolódást!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading