Minden ami Sopron

2020. 01. 22. szerda

Vince

SOPRON
Borult
EURO
0

Tudomány

A Soproni Egyetem Lámfalussy Kara idén is bekapcsolódott a Pénz7 programba

A fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése, és a gazdálkodástudomány megismertetése a cél.

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Szakmai programoktól iskolákban futó speciális eseményeken át játékos versenyekig számos csatornán találkozhatunk a Pénz7 eseménysorozatával. Magyarországon példaértékű szakmai összefogás jött létre az European Money Weekhez kapcsolódó “Pénz7″ rendezvénysorozat megvalósítására. A program fókuszában az általános és középiskolások állnak.

„A pénz története és funkciói, családi pénzügyek, öngondoskodás, megtakarítások és befektetések, bankválasztás a gyakorlatban, számlanyitás és egyéb gyakori banki szolgáltatások. Ezekben a témákban adnak elő a héten Karunk oktatói a régió középiskoláiban” – mondta el Dr. Kovács Tamás egyetemi docens a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának intézetigazgatója, a vendégelőadások kari koordinátora.

penz7

A Pénz7-et 2015 és 2016 között a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben indította el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szakmai támogatásával. 2017-től az EMMI mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette.

„Ezen a héten kiemelten a pénzügyi kultúra fejlesztésére fókuszálunk, ugyanakkor vendégelőadásokkal gyakorlatilag az egész tanévben részt veszünk a régió középiskoláinak életében immár hat éve, tehát a Pénz7 programot is évekkel megelőzve. Kollégáim a korábban említett terültek mellett többek között márkaépítés, marketing, innováció menedzsment, és üzleti kommunikáció témákban tartanak előadásokat főként 11-13. osztályos tanulóknak” – folytatta az intézetigazgató.

penzhet1

A Pénz7 programhoz 2018-ban – a korábbi rekordokat megdöntve – országszerte több mint 1200 iskola, illetve több mint 1600 tanár és így több mint 200 ezer diák csatlakozott. A Pénz7 minden évben rendszerint március első felében kerül megrendezésre, de a kezdeményezéshez kötődő kísérőesemények az egész második iskolai félévben követik egymást.

Oktatóink évente 8-10 középiskolában adnak elő díjmentesen 600-900 tanulót elérve ezzel. A Pénz7 során pedig több mint 100 középiskolás diákot a Karon is vendégül látunk egy-egy előadásra. Bízunk benne, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése mellett sikerül megismertetnünk és megszerettetnünk a gazdálkodástudományt a középiskolás korosztállyal” – zárta szavait Dr. Kovács Tamás.

penzhet2

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading