Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

A 8 éves lövői kisfiúnak, Balogh Benedeknek szervez jótékonysági gyűjtést a Rotaract Club Sopron

Balogh Benedek egy lövői kisfiú, aki egészségesen jött a világra, de kétéves korában súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. Benedek oxigénhiánnyal született és ez maradandó károsodást okozott az idegrendszerében.

A kisfiú speciális gondozásra szorul: gyógytornára jár, valamint kerekesszékre is szüksége van.

A család nehéz helyzetben van: az édesanya a nagyszülőkkel közösen gondoskodik róla, hogy a kisfiú a lehetőségekhez mérten mindent megkapjon.

Benedek nagyszülei minden reggel és délután hozzák és viszik a kisfiút az iskolába Lövőről Sopronba, viszont a család öreg autója is elromlott, így anyagi támogatásra szorulnak. A kezelések, gyógyszerek, az orvoshoz járkálás jelentős anyagi terhet jelent a családnak.

Felismerve a helyzetet több nonprofit szervezet is felkarolta Benedekéket, és támogatást szerveztek nekik. A Jóakarat Hídja, valamint a Lapcom Média Alapítvány támogatása mellett most a Rotaract Club Sopron is jótékonysági rendezvényt szervez.

A Jótékonysági buli december 5-én, szombaton 21 órától kezdődik a Búgócsiga Akusztik Gardenben, ahol egyébként a népszerű szórakozóhely aznap ünnepli fennállásának 2. évfordulóját. A rendezvényen a belépéskor fizetett támogatójegyekből (500 HUF) és a tombolákból befolyt összeget az egyesület teljes mértékben Benedek gyógyulására ajánlja fel.

A soproni egyesület színes programokkal várja az érdeklődőket: lesz zene, tánc, tűzzsonglőr, valamint Szombathy Gergő Péter bűvész mutatja be legújabb trükkjeit.

A helyszínen, ahogy írtuk,  lesz lehetőség tombola vásárlására is (200 HUF), melyből a befolyt összeget szintén Benedek gyógyulására ajánlják fel, és mindeközben értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

Bővebb információt itt.

rotaract

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading