Minden ami Sopron

2019. 12. 05. csütörtök

Vilma

SOPRON
Borult
EURO
0

Blog

5 perces desszert

Néha van úgy, hogy az ember valami édesre vágyik, de nem csokira. A következő édesség egy különös hibrid, valahol a rántotta és a sütemény között fél úton. Tudom ez viszonylag nagy távot ölel fel az érzékek skáláján, de kb 5 perc alatt bebizonyítom, hogy nem esett olyan messze a tojás a banántól.

Hozzávalók 1-2 személyre:

1 banán (viszonylag érett)
2 tojás
1 evőkanál lekvár
1 negyed citrom héja
1 teáskanál vaj

A recepthez a legjobb ha már érettebb banánt használunk. Persze nem muszáj barna héjú összeszottyadt példányra gondolni, viszont a még zöld majdkétnapmúlvajólesz ez típus sem a legkívánatosabb.

image (4)A tojásokat felütjük, mintha rántottát készítenénk. A banánt apró darabokra vágjuk, majd villával összenyomkodjuk. Amikor már nincsenek nagyobb darabok összeöntjük a tojással. Villával alaposan elkeverjük. Keresünk egy nem túl nagy serpenyőt, majd a teáskanál vajat felforrósítjuk benne. Beleöntjük a kész tojás-banán elegyet, és mint a rántottát, jó alaposan átsütjük. Mikor teljesen átsült ráreszeljük a citrom héját, majd ízlés szerint lekvárral ízesítjük.

Ízben a banán dominál, állagban inkább rántotta, nevet meg még nem találtam  ki neki.

  • Élet a burger után- Festivalfood körkép

    Itt a VOLT. Kétségkívül Sopron legjobban várt eseménye, ahol a zenei programok mellett, után, közben és helyett természetesen az embernek lehetősége van bepillantást nyerni a fesztivál kaják folyamatos evolúciójának éppen aktuális stációjába.  Ezzel a kis iránytűvel segítünk eligazodni az ízek és illatok tengerében. Ahogy a zenében is, úgy az fesztiválon kapható ételeknél is az egyik […]

  • Nem kell félni az érettségitől

    Mondták nekem mindig a nálam idősebbek, de hiába, mert féltem tőle. Most már pár éve én is átéltem, és azt mondom: nem kell félni az érettségitől.

  • Duna Döner

    Hirtelen ötlet volt. Épp a szombati bevásárlás-kocsimosás rituálét végeztük, mikor gyomrunk és a Lackner Kristóf utcai óra jelezte, hogy bizony már fél kettő van. Korábban már hallottunk, olvastunk róla, hogy nyílt egy új kebabos Sopronban, gondoltuk kipróbáljuk. Pláne, hogy elvileg közel is voltunk. Mobiltelefonos segítséget kértünk, ám elsőre így sem sikerült megtalálnunk. Ez nyilván a […]

  • Rizses hús kicsit másképp

    Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

  • A tél szépségei

    Azt mondják, mindenki azt az évszakot szereti, amelyikben született. Januári vagyok, utálom a telet…

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading