Minden ami Sopron

2024. 04. 18. Thursday

Andrea

SOPRON
Borult

Archívum

Rizses hús kicsit másképp

Írta: kulbi
2017.01.21.

Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle.

Hozzávalók 4 főre:

– 60 dkg rizs
– 60 dkg csirkemell
– 3 db répa
– 1 nagy fej vöröshagyma
– fél ananászkonzerv
– földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség
– 3 db tojás
– kömény
– tárkony
– só
-bors
– olaj

A rizst tegyük fel főni. Erre több módszer is van, én nem szoktam hagymán és olajon megpárolni előszőr majd vizet adni hozzá, hanem csak simán, ahogy az ember tésztát főz, bő forró vízben főzzük addig míg puha nem lesz. Ezzel a módszerrel ugyan nem kapunk szépen egymástól elpergő szemeket, de annyira száraz sem lesz.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk és olajon pirítsuk addig, míg a kockák fehérek nem lesznek, ha ez megvan tegyük félre.

A hagymát aprítsuk fel és forró olajon dinszteljük meg. A répát hámozzuk meg, de miután ez megtörtént, továbbra is a hámozóval vágjunk belőle vékony csíkokat és pároljuk együtt a hagymával.

Miközben minden rotyog nekiállhatunk mogyorót hámozni. Ha kész vagyunk vele hozzáadhatjuk, a répás, hagymás egyveleghez, de sokkal puhább nem lesz.

A három tojást üssük fel és egy külön serpenyőben csináljunk belőle effektíve egy rántottát, ám ne hagyjuk megkeményedni, hanem amikor még lágy öntsük rá a csirkemellre, majd adjuk hozzá az apróra vágott ananászt és melegítsük össze az egészet.

Ha minden kész van, már nincs más hátra, mint mindent egy nagy edényben összeönteni, sózni, borsozni, tárkonyozni, köményezni ízlés szerint.

rizseshús másképp

loading