Minden ami Sopron

2024. 04. 24. Wednesday

György

SOPRON
Borult

Archívum

Ünnepi menü – narancsos sült pulykacomb

Írta: kocka
2015.12.25.

Nem tudjuk mit süssünk karácsonyra? Íme a mi tuti tippünk! Különleges és mégis szemtelenül egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók: (4 személyre): 4 db pulykacomb, fűszerek (só, bors, szerecsendió, őrölt gyömbér), 1-2 db narancs

Elkészítés:

A pulykacombokat megmossuk, befűszerezzük, majd ráreszeljük 1-2 narancs héját és rálocsolunk 2 dl narancslevet (frissen facsart a legjobb).

180 fokos sütőben 1,5-2 órán át alufóliával sütjük, majd, ha megpuhul, 200 fokon még 15 percen keresztül pirosra sütjük.

Közben kivesszük, és a saját levében meglocsoljuk.

Az eredmény egy finom, ropogósra sült, de nagyon omlós narancsos hús.

Isteni finom.

Köretnek mi burgonyapürét készítettünk és francia salátát. Csak ajánlani tudjuk!

narancsos pulykacomb

 

IMG_5344

loading