Kiváló reggeli, uzsonna, remek vendégváró fogás, ugyanakkor számoljunk vele, hogy kicsit időigényes, nem megcsinálni, lehűteni.
Hozzávalók négy személyre:
6-8 közepes TV paprika
1 közepes padlizsán
4 db tojás
25 dkg darált hús
1 nagy paradicsom
4 evőkanál mustár
só
bors
A következő előkészületi műveletek egy időben is megvalósíthatóak:
– a négy tojást jó keményre (forrástól számított minimum 8 percig) főzzük
– a padlizsánt négybe vágjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük
Miközben a tojás és a padlizsán készül, a paradicsomot vágjuk apróra, és kicsit pároljuk meg olajban, majd adjuk hozzá a darált húst és kevergetés mellett főzzük egész addig, míg a hús fehéres színű nem lesz, közben sózzuk, borsozzuk.
A főtt tojást és a padlizsánt is apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a darált hússal. Villával, habverővel addig keverjük, míg a nagyobb darabok össze nem törnek kisebbekre és a végén hozzáadjuk a mustárt, összekeverjük állni hagyjuk.

A paprika csumáját eltávolítjuk, az így kapott lyukon keresztül beletöltjük a tölteléket. A paprikákat alufóliába/ lefóliázott tálban hűtőbe tesszük és kb 1 óráig hűtjük, hogy a töltelék megszilárduljon.