Minden ami Sopron

2017. 06. 26. hétfő

János

SOPRON
Borult
EURO

Archívum

Valaha várárok, ma kerthelyiség

Írta: kulbi
2015.07.26.

Célzottan mentünk. Egy hosszúra nyúlt péntek este után kerestünk enyhítő ebédet valahol a közelben és mivel még mindig tombolt a hőség, hűvös kerthelyiségre vágytunk. Szerintem meg is találtuk a város egyik leghangulatosabb kerthelyiségét a Tűztoronyól pár méterre a Graben Étterem Várfal felőli részén.

A Várfal sétány sok turistát vonz, és aki megpillantja a Várfal tövében kihelyezett asztalokat, bizony erős vágyat érez arra, hogy helyet foglaljon. A megfelelő asztal kiválasztásában nagyon készségesen segített nekünk a pincérhölgy, megsúgta melyik asztal árnyékosabb, hol van kicsit hűvösebb, az amúgy 34 fokos hőségben. Italrendelés, étlap tanulmányozás, akklimatizáció. A limonádék gyorsan meg is érkeztek, ugyanakkor, bár az étlapok már akkor is csukva voltak, mikor a hölgy letette elénk a két poharat az ételrendeléssel még tíz percet várnunk kellett. Ez valószínűleg betudható annak, hogy tényleg sokan ültek a teraszon, valamint annak, hogy a Graben a belső helyiség mellett rendelkezik egy belső és egy külső terasszal.

Picit megviselt gyomrunk májgaluska levest kívánt, ugyanakkor a második fogás kiválasztásánál a bőség zavarával küzdöttünk. A sok jó közül a krémsajtos spárgával töltött csirkemellre esett a választás, melyet tagliatelle tésztával kínáltak. A kezdeti várakozástól eltekintve az ételek gyorsan jöttek, a leves forró, ugyanakkor kicsit ízetlen a májgombóc viszont szakszerű munka, csipetnyi fokhagymával, ami nem kifejezetten a műfaj sajátja de belefér.

A levesnél felmerült panaszainkat a csirkemell azonnal feledtette. Mind látványban, mind ízben remek volt. A fokhagymás tejfölös dresszing amiben a tésztát megforgatták remekül illett a krémsajt lágyságához és a puhára párolódott spárgához. Az adagok annyira rendben voltak, hogy a végén dobozt kellett kérnünk, így még uzsonnára is élvezhettük ezt az ízkavalkádot. A déli menü ára italokkal együtt két személyre 5400 Ft-ot tett ki, amely, ha az elhelyezkedést is figyelembe vesszük, igazán rendben van.

graben

 

Hol együnk a VOLTON?

Írta: kulbi
2015.07.01.

A felhőtlen bulizások, sörözések, fröccsözések közben muszáj néha enni is egy fesztiválon. Nincs ez másképp a VOLTon sem. Délelőtt kint jártunk, kicsit körbenéztünk mit és mennyiért hol lehet kapni a fesztiválon.

Az biztos, hogy sok helyen sokfélét lehet találni, a soproni szemnek azonban talán az a legszokatlanabb, hogy rengetegfélét lehet furgonból, úgynevezett food truck-ból enni. Igen, itt nyugaton a street food szinte kimeríthetetlen tárháza sokszor a hamburger, gyros, kebap trióval megakad, pedig ez korántsem a csúcsok csúcsa.

IMG_1078

Kezdjük az elejéről, a bejárat után jobbra a Poncichter-negyedben a hagyományos ízek kedvelői a helyi Bercsényi Borozó faházában találhatnak rendkívül grillételeket, persze minden függ az ember igényeitől, de 1300 Ft körül már elég méretes adagot kaphatunk. Egy kicsit jobbra kell félretekinteni a magyar ízektől, már meg is láthatjuk a Casa Piadina-t, ahol vaslapon sült olasz lepényeket töltenek meg mindenféle jóval átlag 1400 Ft-ért.

A Poncichter negyedből kilépve, ha elindulunk balra a fesztivál egyik fő ütőerén, egy elég korrekt étteremsort találhatunk. Lehet kapni hamburgert 1000 Ft-ért, lángost 700-900 Ft között, szendvicseket 800 Ft.ért, a rántott csirkének darabja 600 Ft, a görög salátának adagja 900.

Ha befordulunk a Tercia sátor mellett, a pizzamennyországban találhatjuk magunkat a fesztivál legnagyobb pizzasütőjénél egy szelet 500 és 650 Ft között van ízesítéstől függően. Itt is találhatunk lángost 700 Ft-ért, valamint gyakorlatilag  rizses hústól a spagettiig mindent ehetünk a Food Box dobozaiból 990-ért.

Ha valaki a főétkezés után desszertre vágyik szintén ezen a soron talál gofrit 400-900 Ft-ért, vagy fagyit 250 Ft/gombóc áron. Természetesen, mint minden rendes fesztiválon a kenyérlángos is képviselteti magát, feltéttől függően 700-900-1100 Ft-ért.

Akik mexikói ízekre vágynak azok is megtalálják a számításukat, a civil negyedben szintén egy furgonból kaphatunk burrito-t, chimichanga-t és quesadilla-t 1300 Ft-ért, vagy a nagyszínpad közelében fingerfoodot (csirkeszárny, hal, hagymakarika) 900-1200 Ft-ért.

Aki Sopronból érkezik, annak javaslom ne elégedjen meg a pizzaszelet, hamburger párossal, mindenképp próbálja ki az egyik ilyen food truckot, hisz, ha szimatom nem csal, a közeljövőben ilyenek nem járják majd Sopron útjait minden nap.

loading